Over jongensnamen en langharig tuig

Als je zwanger bent, staat je een zware taak te wachten. Als vrouw moet je je natuurlijk voorbereiden op de bevalling en als man moet je voldoen aan allerlei onredelijke eisen van je zwangere vrouw.

Zo kan het zomaar gebeuren dat je ineens mee moet naar een borstvoeding-voorlichtingsavond . En hoop je vooraf daar op zijn minst een paar borsten te zullen zien, als je daar zit is elke vorm van erotiek beslist ver te zoeken en hoop je alleen nog maar dat deze avond snel voorbij zal gaan. Zelfs al zou je er wat opsteken, na de komst van de baby heb je toch geen enkel recht meer op de borsten van je vrouw en deze avond is dus eigenlijk volstrekt nutteloos voor jou. Toch moest je gewoon meegaan, het was dat, of ruzie met je vrouw…

Of wat dacht je van het verplichte avondje meepuffen op de zwangerschapsgym. Hoeveel mannen hebben daar al niet met tegenzin gezeten? Zit je daar als man, dan kun je niet veel meer doen dan enkele begripvolle blikken uitwisselen met je lotgenoten, je berusten in je lot en op de juiste momenten meepuffen in de maat van ’altijd is kortjakje ziek’. Het is dat, of ruzie met je vrouw… en met een zwangere vrouw wil je echt geen ruzie maken. 

Maar er is ook iets waar je wél tijd in wil investeren en invloed op kan uitoefenen. Het bedenken van een naam voor je kind. Een zware taak rust op je schouders, want je kind zal het je later beslist kwalijk nemen als je deze taak verprutst.

Toen wij, bij ons tweede kindje, wisten dat we een jongetje zouden krijgen, ging het bij ons eerst een week of drie als volgt:

De vrouw: „Ik vind -lees hier een willekeurige jongensnaam- wel mooi”.
Ik: „Nee, hij moet Bodhi heten, net als die surfende bankrover uit Point Break.”
De vrouw: „Niets ervan. Bodi of Beau zou nog kunnen.”
Ik: „Nee, het moet Bodhi zijn, met een H. Net als die surfende bankrover uit Point Break.”
De vrouw: „Nee, echt niet!”

Op een gegeven moment kreeg ik toch mijn twijfels omdat ”Bodhi” toch wel een wat exotische naam is. En bovendien, wie vernoemt zijn zoon nou naar langharig surfend tuig?

Ik: „Bodhi lijkt me toch niet zo’n goede naam. Heb jij nog een idee?”
De vrouw: „Nee, nu heb ik me al helemaal ingesteld op Bodhi. Hij gaat gewoon Bodhi heten.”

En omdat je met zwangere vrouwen nu eenmaal geen ruzie moet maken, heet onze zoon dus uiteindelijk ‘gewoon’ Bodhi.

Met een H. Net als die surfende bankrover uit Point Break.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Pingback: 5, 6 en 7 januari: 37 links naar 'Zwanger', 'Kind', 'Moeder' en 'Video'. - Mama's Me-time