Waarom ik weer van mijn eten geniet

Ik heb nu meerdere keren met Marley Spoon gekookt en het grappige is, ik word steeds beter in het bereiden van maaltijden. Ik krijg er ook steeds meer plezier in. Zeker nu ik het idee van ‘moeten eten’ bij mijn kinderen heb losgelaten met zes simpele woordjes. Deze tactiek blijkt prima te werken waardoor ik zelf ook weer veel meer van mijn eten geniet. Ik maak nu gerechten die ík lekker vind. En Marley Spoon biedt zulke gerechten op een presenteerblaadje aan. 

Gezelligheid aan tafel

Zes magische woordjes ‘je hoeft het niet te eten’. Ik weet het, het is echt even een mindset. Want hoezo hoeft er niet gegeten te worden? Wat voor loedermoeder ben je dan? Toch resulteert het in gevoedde mondjes. Misschien niet op de manier die je als moeder het allerliefste ziet; namelijk smullen van je bereidde maaltijd. Maar er wordt geproefd doordat je verschillende dingen aanbiedt, er wordt gegeten wat ze zelf willen en het belangrijkste; er is gezelligheid aan tafel.

Wanneer, waar en wat te eten

Goed, Marley Spoon dus. Want de ouder beslist altijd nog wanneer, waar en wat te eten. Nou ja, wanneer we eten is natuurlijk gewoon elke dag weer. Waar we eten varieert, maar toch de meeste keren eten we gewoon met z’n allen thuis aan tafel. En wat we eten bepaal ik over het algemeen. Een enkele keer vraag ik het aan de man en héél soms aan de kinderen omdat ik dan echt even geen inspiratie heb. Maar daar heb ik met Marley Spoon geen last van!

Waarom Marley Spoon?

Waarom ik graag met Marley Spoon kook is omdat (naast dat ik niet naar de supermarkt hoef) de keuze wekelijks uit maar liefst 20 recepten bestaat! Inspiratie genoeg dus! Ik hoef dan zelf niet na te denken over wat te eten, ik hoef het alleen maar te kiezen! En soms is dat voor een moeder echt even fijn. Want het leven met kinderen en hun clubjes is al druk genoeg. Daarbij geniet ik ook echt van het proberen van nieuwe gerechten. Want eerlijk is eerlijk, de gerechten van Marley Spoon zijn niet de gerechten die ik zelf 1, 2, 3 zou verzinnen. De menu’s van Marley Spoon zijn verdeeld in vijf categorieën. Vlees en vis, vegetarisch en veganistisch, kindvriendelijk, gezond én simpel en snel.

Mijn nieuwe tactiek ‘je hoeft het niet te eten’ betekent niet dat ik helemaal geen rekening meer met mijn kinderen houd. Bij deze tactiek hoort namelijk ook dat je wel iets op tafel zet wat de kinderen lusten. Het kopje ‘kindvriendelijk’ houd ik dus zeker in de gaten, maar verder kies ik twee gerechten die ík lekker vind en waar ik van geniet.

Daar kwamen onlangs de twee kindvriendelijke gerechten ‘Frisse mango-zalmbowl’ en ‘Zweedse gehaktballetjes’ uit.

Alle ingrediënten van het gerecht worden in één Marley Spoon zak geleverd. Zo’n zak plaats je heel gemakkelijk in de koelkast tot je het gerecht gaat bereiden. Nog zo’n gemak van Marley Spoon. Daarnaast worden de recepten met een duidelijk beschrijving, inclusief afbeeldingen bij het gerecht geleverd. Op het recept staat ook duidelijk wat er door Marley Spoon geleverd is en wat je thuis nodig hebt.

marley spoon zakken

Marley Spoon beschrijving

De frisse mango-zalmbowl paste perfect in onze nieuwe zogenaamde tactiek. Hoewel de bijgerechten voornamelijk nieuw waren voor mijn kinderen, namelijk zeekraal en radijs, kon ik deze ingrediënten heel gemakkelijk apart in bakjes op tafel zetten.

“Kies maar wat je eten wil!”

Marley spoon zalm

De Zweedse ballen zijn sowieso altijd een succes. Ook deze van Marley Spoon. Zelfs het feit dat de gehaktballetjes in de saus lagen, was geen probleem. Ook hier kon ik de aardappelpuree en de cranberryjam apart serveren, waardoor de keuze om op te scheppen volledig bij de kinderen lag.

marley spoon recept

Marley Spoon ingredienten

marley spoon gerecht

En ik? Ik genoot weer van mijn verse en mooi gepresenteerde Marley Spoon gerechten.

Marley Spoon kortingscode

In samenwerking met Marley Spoon mag ik een kortingscode van €40 korting aanbieden. Je krijgt dan elke keer €10 korting op de eerste 4 boxen. Iedereen die voor het eerst een Marley Spoon box bestellen wil, gebruikt de kortingscode VOORMIJNKLEINTJE40 Deze korting is geldig t/m begin april.


genieten van eten

Previous ArticleNext Article