Vergelijk je zorgverzekering voor 2019

zorgverzekering 2019

Weet je nog? Dit jaar zou ik het écht gaan doen! Ik zou de zorgverzekeringen voor 2019 gaan vergelijken. Inmiddels is het half november geweest en zijn alle premies voor 2019 bekend. Het zoeken en spitten naar de juiste premie is begonnen en als je alle zorgverzekeringen naast elkaar legt, zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is daar een oplossing voor. Om de premies van verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, heeft de Consumentenbond een fijne zorgvergelijker online staan waarin je gemakkelijk je zorgverzekering kunt vergelijken

Om te beginnen vul je eerst je gezinssituatie in. Vervolgens het eigen risico wat je zou willen betalen, hoeveel keuzevrijheid in zorgverleners je wil, en alle specifieke gewenste dekkingen. En dat is nou juist zo belangrijk, want tijden veranderen. Waar wij nog geen 10 jaar geleden het kopje ‘bevallen en kraamzorg’ zo belangrijk vonden, richten wij ons als gezin nu op orthodontie tot 18 jaar.

Bevallen in 2019

Ben jij wel van plan om in 2019 een nieuwe wereldburger op de aardkloot te zetten? Let dan even op de volgende punten in je zorgverzekering. Er zit veel van de zorg rondom een zwangerschap in het basispakket. Zo zijn al je afspraken en controles bij de verloskundige standaard verzekerd. En ook kraamzorg is geregeld voor iedere bevallen vrouw in Nederland. Wel betaal je hierbij een eigen bijdrage. Waar je onder andere even op moet letten is waar je wilt bevallen. Want wil je zonder medische reden in een ziekenhuis bevallen, dan wordt daar uit een basisverzekering slechts een deel van vergoed. En zo zijn er nog meer dingen waar een zwangere in 2019 rekening mee moet houden. Om alle punten goed door te lopen, raad ik je aan om dit artikel over zwangerschap en de zorgverzekering even door te lezen.

Orthodontie tot 18 jaar

Zoals ik al zei, voor ons zijn inmiddels hele andere dekkingen belangrijk. Zo zien wij de komende jaren wel wat afspraken bij een orthodontist tegemoet. We zitten volop in de ‘fietsenrek’ fase, maar onze tandarts heeft al laten doorschemeren dat onze jongste heel wat ruimte tekort gaat hebben. Orthodontie tot 18 jaar zit niet standaard in de basisverzekering en dus is een aanvullende verzekering hiervoor wel zo handig om te hebben.

Waarom overstappen?

Dat het handig is om ieder jaar je zorgverzekering te checken is dus wel duidelijk. Maar waarom zou je van zorgverzekeraar overstappen? Dit is omdat de premies van zorgverzekeringen enorm kunnen verschillen. Bij de één ben je door bijvoorbeeld een collectiviteitskorting goedkoper uit, dan bij de ander. Ook kan het zijn dat een andere zorgverzekering beter op je zorgwensen aansluit, hoewel het basispakket door de overheid is vastgesteld en is in principe qua inhoud overal gelijk.
Past de zorgverzekering bij jouw gezinssituatie? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen voordat je eventueel overstapt naar een andere verzekeraar.


Afbeelding zorgverzekering: Andrey_Popov/Shutterstock

Previous ArticleNext Article