Voor 2019 ga ik het echt doen: zorgverzekeringen vergelijken

zorgverzekering 2019

Elk jaar neem ik het me voor om mijn zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Maar ook elk jaar is het voor ik er erg in heb alweer te laat. Dan denk ik rond de kerstdagen, ‘oh ja de zorgverzekering’. En op oudejaarsavond denk ik er nog eens aan. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Voordat het 2019 is, doe ik de zorgverzekering check om mijn eigen zorgverzekering met andere zorgverzekeringen te vergelijken.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Ik hoor je nu denken, waarom zou ik elk jaar mijn zorgverzekering 2019 moeten vergelijken? Nou dat dacht ik ook, dus ik zocht even op waarom het eventueel de moeite waard is om te switchen van zorgverzekering.

De premie van een basisverzekering verschilt per zorgverzekeraar enorm. Dit komt onder andere doordat de ene zorgverzekeraar andere prijsafspraken maakt met zorgaanbieders dan andere zorgverzekeraars. Hierdoor ontstaat er een verschil in het aanbod én in de premie. Verstandig is dus om goed te kijken wat voor zorg je nodig denkt te hebben het komende jaar. Dit geldt natuurlijk ook voor alle aanvullende verzekeringen. Heeft je kind in de komende jaren een beugel nodig? Neem dit bijvoorbeeld dan mee in je overwegingen bij het overstappen naar een andere zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken, hoe doe je dat?

Je zorgverzekering vergelijken voor 2019 kan pas vanaf half november 2018. Je nu in verschillende zorgverzekeringen verdiepen heeft dus nog niet zo veel nut. Wel kun je alvast inventariseren wat voor zorg je denkt nodig te hebben in 2019. Wil je bijvoorbeeld zwanger worden? Of heeft je kind een beugel nodig? Zet half november wel alvast in je agenda. Want zoals ik al zei, voor je er erg in hebt, zit je alweer aan de oliebollen je goede voornemens te bespreken. Note to myself: check ook even welke zorgverzekering een diëtiste dekt.

Ik hoor je alweer denken, maar nu ‘wat een werk om die zorgverzekeringen te vergelijken!’ Ik heb goed nieuws voor je. Je hoeft niet alle voorwaarden van verschillende zorgverzekeringen te bestuderen. Hier zijn handige vergelijking checks voor gemaakt, die automatisch de zorgverzekeringen voor je vergelijkt. Tip: doe deze check voor het beste resultaat wel bij een onafhankelijke vergelijkingssite.

Zorgverzekering vergelijken, wat nu?

Dus om voor 2019 je zorgverzekering te vergelijken zet je het volgende op je to do list:

– inventariseren welke zorg je nodig denkt te hebben in 2019

– zet rond half november ‘zorgverzekering vergelijken’ in je agenda

– houd zo nu en dan een vergelijkingssite in de gaten voor extra informatie

 

Uitgelichte afbeelding: il21/shutterstock

Previous ArticleNext Article