Review Kärcher Floor Cleaner FC 5

karcher floor cleaner fc5

Het huishouden met drie kinderen, een hond en laten we de man niet vergeten, is vaak dweilen met de kraan open. En omdat het huishouden al niet tot één van mijn favoriete bezigheden behoort, maak ik het mezelf altijd graag makkelijk. Op de vraag om een review te maken over de Kärcher Floor Cleaner FC 5 zeg ik dan ook geen nee, ik deel graag mijn ervaringen. Er wordt namelijk belooft dat deze stofzuiger cq. dweil, 50% tijdsbesparing oplevert. En dat betekent dat ik tijd over houd voor leukere dingen dan het huishouden. 

Feitjes over het huishouden

Voordat ik mijn ervaringen met de Kärcher Floor Cleaner FC 5 uitgebreid bespreek in deze review, heb ik eerst even wat feitjes over het huishouden. Ik ben namelijk vast niet de enige waarbij de ‘domestic housewife’ ver te zoeken is als het over het huishouden gaat.

Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de vrouwen nooit strijkt! En als er wel gestreken wordt, dan zijn het de mannen die hun overhemd zelf moeten strijken. Frappant is dan weer wel dat 20% van de mannen commentaar krijgt op zijn strijkkunsten.

Maar, vrouwen besteden wel per dag bijna twee uur meer aan het huishouden dan mannen. Twee uur per dag hè, logisch dat ze lekker zelf hun overhemden mogen strijken!

Feit: de keuken is de smerigste plek in het huis. Dat verbaast me, ik zou zelf denken aan het toilet. Maar misschien komt dit feitje uit een onderzoek onder gezinnen zonder kinderen.

Grappig is, dat de meest vervelende klusjes verschillen per onderzoek. Bij de één staat badkamer schoonmaken op nummer één en bij de ander het oud papier wegbrengen. Feit is wel dat stofzuigen in alle onderzoeken in de top drie meest vervelende klusjes terecht komt.

Oftewel, de Kärcher Floor Cleaner FC 5 móét een ideale uitvinding zijn, aangezien je door te zuigen en dweilen in één, twee keer zo snel klaar bent. Of dat ook echt zo is? Ik zal mijn ervaring met de Kärcher Floor Cleaner FC 5 met je delen.

Bestel de Kärcher Floor Cleaner FC 5 bij Bol.com voor €204,99 >>

Hoe werkt de Kärcher Floor Cleaner FC 5

Het apparaat van Kärcher ziet er veelbelovend uit, maar meteen aan de slag gaan, dat gaat me niet lukken. Ik zal toch echt eerst goed de handleiding moeten lezen. Want door de verschillende reservoirs is het me niet meteen duidelijk hoe de Floor Cleaner werkt. Waar moet het water in en hoe werkt het verder? Het apparaat heeft een reinigingsstation, een verswater reservoir en een vuilwater reservoir. Hierdoor regelt het apparaat het reinigingsproces helemaal zelf. Je dweil uitknijpen in een emmertje is dus niet langer meer nodig.

floor cleaner fc5 karcher

– Om te beginnen plaats je eerst de microvezel rollen in de zuigkop.
– Dan vul je het verswater reservoir met kraanwater en een scheutje (één dopje) Karcher vloerreiniger. Deze plaats je terug in het apparaat.
– Vervolgens giet je 50 ml kraanwater in het reinigingsstation en laat je de twee rollen vijf seconde draaien om nat te worden.
– Het apparaat is nu klaar voor gebruik. Het zuigen en dweilen kan beginnen. Let wel even op dat je groot vuil van de grond verwijderd. Stukjes papier, grote koek resten en weet ik wat er allemaal op je grond ligt moet je even met een stoffer en blik wegvegen.
– Als je klaar bent, pak je het vuilwater reservoir uit de Floor Cleaner FC 5 en deze spoel je om in je gootsteen. Ook het filter kun je heel makkelijk schoonspoelen.
– Om de het overtollige vuil uit de microvezel rollen te halen, giet je dit keer 200 ml water in het reinigingsstation en laat je de de borstels nog minimaal een halve minuut door het reinigingsstation rollen.
– Wederom leeg je het vuilwater reservoir, deze kan nu in de vaatwasser. En de microvezel rollen kunnen, net als een gewone dweil, in de wasmachine.

Mocht het je nog niet helemaal duidelijk zijn, bekijk dan even deze korte introductievideo over de Kärcher Floor Cleaner FC 5.

50% tijdbesparing door te zuigen en dweilen in één

Voor even dacht ik, dit gaat me alleen maar extra tijd kosten. Maar wanneer ik het apparaat eenmaal doorheb en weet wat er gebeuren moet, is het een fluitje van een cent. De vraag is natuurlijk, ben ik tevreden over de Kärcher Floor Cleaner FC 5? En houd ik door het zuigen en dweilen in één werkelijk tijd over die ik niet hoef te besteden aan het huishouden?

karcher floor cleaner

Mijn ervaring met de Karcher Floor Cleaner FC 5

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 kan worden gebruikt op alle standaard harde vloeren onder andere natuursteen, pvc, hout en laminaat. Wij hebben in de woonkamer laminaat en in ons toilet en badkamer liggen plavuizen. De Kärcher Floor Cleaner moet dus geschikt zijn voor het schoonmaken van onze vloer. Zuigen doe ik dagelijks, niet omdat ik het zo leuk vind, maar omdat ik alle hondenharen en kruimels nog minder leuk vind. Dweilen doe ik echter alleen bij hoge nood. Vaak wordt de woonkamer in delen gedweild. Want dan ligt daar weer een omgevallen beker en daar weer een onverklaarbare plakkerige vlek. Ik poets dan snel even dat stukje vloer en klaar. Sommige stukjes in de woonkamer zijn daarom al in tijden niet gedweild. De Kärcher Floor Cleaner FC 5 brengt daar verandering in. Want serieus, het is wel echt een heel makkelijk apparaat. En wanneer ik toch stofzuigen ga, kan ik net zo goed gelijk die dweil er doorheen halen. Hij zit er namelijk aan vast!

Persoonlijk vind ik de Kärcher Floor Cleaner FC 5 een behoorlijk zwaar apparaat. Maar wanneer ik de Floor Cleaner aanzet, lijkt het apparaat een stuk lichter geworden. De microvezel rollen trekken het apparaat vooruit (Kärcher noemt het een uniek aandrijfconcept) en doordat je zelf het apparaat weer terugtrekt, lijkt het een vloeiende beweging.

Het snoer met de stekker is lang, maar net niet lang genoeg om van de keuken tot het einde van mijn woonkamer te komen. Ik moet dus van tevoren even bedenken waar ik de stekker in het stopcontact steek. Of tussendoor even wisselen, wat ook niet erg is aangezien je al 50% tijdbesparing hebt.

Een groot voordeel is dat je niet met een zeiknatte vloer zit. Het apparaat doseert zeer nauwkeurig en hierdoor is de vloer binnen twee minuten, misschien zelfs sneller, weer helemaal droog. Ideaal aangezien die kleine kindervoetjes gewoon doorstappen, ook over een pas gedweilde natte vloer. (Iets met dweilen met de kraan open).

Over de hardnekkige vlekken, welke vooral in de keuken te vinden zijn, moet ik twee keer heen en weer gaan. Maar wat ik me vooral afvroeg was, of de Floor Cleaner ook alle plinten en in hoeken goed mee zou nemen. Ook dit blijkt geen enkel probleem en deze krijgen dus voor de verandering ook een schoonmaakbeurt. Wel moet ik om onder de bank, stoelen en tafel goed te kunnen zuigen en dweilen, deze van de kant halen.

karcher floor cleaner review
De microvezel rollen vallen me niet tegen na het zuigen en dweilen. Maar aan het water in het vuilwaterreservoir is goed te zien dat een dweilbeurt geen overbodige luxe was…

Nadat ik de gehele beneden verdieping, inclusief keuken, gang en toilet heb gezogen en gedweild met de Kärcher Floor Cleaner FC 5, zit er nog zeker één derde in het verswater reservoir. Ik kan tijdens deze zuig- en dweilbeurt dus nog gemakkelijk de bovenverdieping en zelfs nog de zolder doen. En dat kan nog makkelijk, ik heb namelijk nog tijd over…

Karcher Floor Cleaner FC 5 kopen

vloerreiniger karcher floor cleaner

Het apparaat is in deze uitvoering (wit) te koop voor €204,99 (de gele variant is iets goedkoper). Daarbij kun je voor €24,95 een set extra microvezel rollen bestellen. En de Kärcher Floor Cleaner FC 5 vloerreinigingsmiddel, een fles van 500 ml kost €9,95. Hier kun je wel een behoorlijke tijd mee doen.
Al met al kun je wel lezen in deze review dat ik dik tevreden ben met de Kärcher Floor Cleaner FC 5 en deze ook zeker wekelijks zal gebruiken.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Home Tour: Het zitgedeelte (update 2017)