Onze ervaringen met het Simba matras [review]

simba matras review

De vraag om een kindermatras van Simba te reviewen was logisch, aangezien wij drie kinderen en een blog hebben. Echter was mijn antwoord om een groot matras te ervaren ook best logisch, aangezien de kinderen regelmatig in mijn bed slapen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het steeds iets minder wordt. Thank God! Waar ik twee jaar geleden nog dacht, doorslapen? Whahahah! Komen ze nu echt niet meer elke nacht. Althans, niet alle drie. Ik word dus nog regelmatig wakker in mijn bed met een inmiddels best wel groot kinderlijf naast me. Dit kinderlijf is vaak ongemerkt aan het einde van de nacht er stiekem bij gekropen. Dat het zo ongemerkt gaat, komt waarschijnlijk doordat ik als een roosje lig te slapen op het nieuwe Simba matras. 

Het Simba matras slaapt heerlijk

We hebben dus sinds kort een nieuw matras van het merk Simba. In deze review zal je onze ervaringen kunnen lezen, hoewel we daar eigenlijk best kort over kunnen zijn. Het matras slaapt namelijk heerlijk, want binnen no-time lig ik ver weg in dromenland. Om de volgende ochtend volledig uitgeslapen wakker te worden. Ik merk het zelfs aan mijn humeur in de ochtend! Ik hoef geeneens tot drie te tellen.

Het Simba matras is heel gemakkelijk te bestellen via de website en wordt snel en compact geleverd. In eerste instantie dacht ik even dat ze een veel te klein matras geleverd hadden, maar ons matras van 180-200 zat opgevouwen én opgerold in de doos. Het uitpakken gaat ook heel gemakkelijk met een bijgeleverd mesje zodat je, wanneer je het plastic verwijdert, het matras niet beschadigt. Wanneer er lucht bij het matras komt, schiet het matras direct in z’n vorm. In eerste instantie komt er wel een chemisch luchtje vanaf. Dit is pas de volgende dag weggetrokken.

ervaringen simba matras

Al snel hebben we dus door dat het Simba matras van vijf zogeheten comfortlagen heerlijk slaapt. Waar ga ik het dan nog meer over hebben in een review over een matras? Ik ga je wat feitjes geven over de effecten van goed slapen.

Feitjes over slapen

– Droom jij in kleur? 12% van de mensen droomt namelijk volledig in zwart-wit. Het is zelfs zo dat voordat de kleurentelevisie werd geïntroduceerd, slechts 15% van de mensen in kleur droomde.

– Mensen brengen 1/3 deel van hun leven slapend door. Dat schema wordt in de tropenjaren wel even flink verstoord. Ik heb met drie kinderen dus wel weer even wat in te halen. Gelukkig gaat dat prima op het Simba matras.

– Het record van de langste periode zonder slaap, is 11 dagen. Het is echter niet aan te raden om dit na te doen, hoewel menig jonge ouder ongetwijfeld gevoelsmatig in de buurt komt van dit record. Mijn advies voor alle jonge ouders: koop een Simba matras en groot deel van je slaapgebrek is opgelost.

– Ongeveer 15% van de bevolking zijn slaapwandelaars. Van die 15% wonen er drie in mijn huis, die vrijwel elke nacht naar mijn bed komen slaapwandelen.

– Eén op de vier stellen slaapt gescheiden. Dit komt ongetwijfeld voort uit bedinpikkende monstertjes in de nacht. Maar ik ken werkelijk geen één stel dat gescheiden slaapt.

– Je gaat eerder dood aan niet slapen, dan aan niet eten. Zo zie je maar weer hoe belangrijk je nachtrust is.

– Slapen je kinderen ook zo graag op jouw matras? Er is geen excuus meer, Simba heeft namelijk ook een Hybrid® baby- en kindermatras.

– De beste tijdsduur om de slaap te vatten is zo’n 10 tot 15 minuten. Val je binnen 5 minuten in slaap, dan kan dat duiden op slaaptekort.

Hybrid® baby- en kindermatras

En zo kom ik tot de conclusie in deze review dat ik, ondanks een fijn matras, toch nog een beetje kamp met slaaptekort. Zodra ik mijn Simba matras zie, val ik als een blok in slaap. Maken dan toch die kinderen aan het einde van de nacht een einde aan mijn goede nachtrust, omdat ze een stukje matras inpikken?

Misschien zou het handig zijn mijn kinderen ook een Simba matras te geven, omdat het hun ook zo goed bevalt. Dit Hybrid® baby- en kindermatras is namelijk speciaal ontwikkeld voor een goede nachtrust van baby’s en kinderen. Wellicht blijven ze dan wel voortaan tot de ochtend in hun eigen bed. Of misschien ook niet, want stiekem vind ik de ervaring van lompe kinderlijfjes in de ochtend, nog best wel lekker wakker worden.

Previous ArticleNext Article