Best gelezen blogs en statistieken, de cijfertjes en feitjes

statistieken

Het is weer tijd om te gluren bij de buren! Ik snap dat deze cijfertjes en feitjes voor de ‘doorsnee lezer’ totaal niet interessant zijn. Maar voor mijn collega-bloggers zijn dit soort posts leuk om in te zien. Althans, dat vind ik. Dus speciaal voor dezelfde figuren als ik, een overzicht van de best gelezen blogs, de statistieken, de cijfertjes en feitjes.

Ik dook weer in de Analytics en zie hier de best gelezen blogs van 2017! 

Best gelezen blogs van 2017

Met stip op 1: Lieve kinderen, daar zit je vader! Dit artikel werd volgens Google analytics maar liefst 121.553 keer weergegeven. Blijkbaar nogal een herkenbaar tafereel voor moeders. Want het artikel werd als een malle gedeeld op Facebook. Ruim 21.100 keer werd het gedeeld en/of geliked.

Gevolgd door het artikel ‘Opkomen voor het drukke kind‘, met een schamele weergave van 13.029. In het artikel wordt er opgekomen voor het drukke kind en worden de veroordelende blikken op z’n plek gezet.

En de derde plek voor het best gelezen blog van 2017 is voor ‘het verlegen kind‘, met 12.142 lezers. Een vergelijkbaar blog als opkomen voor het drukke kind, maar dan opkomen voor het verlegen kind. Ouders vinden het denk fijn om herkenning en vooral erkenning te lezen.

Best gelezen oude blogs

Het afgelopen jaar heb ik ook een aantal oude blogs nieuw leven ingeblazen door ze opnieuw op social media te delen. Waaronder op de Facebookpagina van Loedermoeder. Dat dit zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit de cijfers, want ze liegen er niet om. Hierbij de best gelezen oude blogs.

Het blijft een pareltje, want ook in 2017 is de blog ‘Beste moeder waar het geen bende in huis is’, weer lekker gelezen. De teller komt in 2017 op 20.777. Dit artikel is vanaf het moment van plaatsing 111.829 keer gelezen.

Het artikel ‘We zijn nog lang niet klaar‘, raakt de mensen diep. Want ook deze is in 2017 goed gelezen, dankzij een Facebook promotie. Het artikel trok 42.012 lezers in 2017 en daardoor is het totaal 53.320 keer gelezen vanaf de publicatie.

Maar het best gelezen oude blog is ‘Beste buren‘. Deze trok na opnieuw posten op Facebook 98.682 lezers, dat waren er nog meer dan de eerste keer! Totaal is ‘Beste buren’ 129.318 keer gelezen op Voormijnkleintje.nl. Dit laatste benoem ik, omdat het waarschijnlijk nog veel vaker gelezen is, want de gehele blog is door iemand gekopieerd en als Facebookstatus geplaatst. Ik zie het maar als compliment.

Shutterstock
Afbeelding: Shutterstock

Totale aantal paginaweergaven in 2017

Al met al heeft Voormijnkleintje.nl in 2017 1.134.377 paginaweergaven behaald. In 2016 waren dat er ‘nog maar’ 416.734. Hiermee zijn de paginaweergaven ruim verdubbeld en nog toffer: meer dan een miljoen paginaweergaven. Waarvan er  634.045 unieke gebruikers waren.

Waar komen de bezoekers vandaan?

Aangezien alle artikelen in het Nederlands geschreven zijn, wellicht niet allemaal even correct Nederlands, vergeef me taalnazi’s, komen de meeste lezers gewoon uit ons eigen landje. Net als in eerdere jaren weet ook een deel van België de juiste weg naar Voormijnkleintje.nl te vinden en een handjevol Amerikanen komt op Voormijnkleintje.nl terecht.

Social media blijft de belangrijkste trekker qua bezoekers. Maar liefst 74% komt via social media. Ruim 10% tikt direct www.voormijnkleintje.nl in. De 8,8% is voor de zoekmachines en het overgebleven komt elders vandaan.

Waar de bezoekers ook vandaag komen, ik vind het een eer dat de artikelen op Voormijnkleintje.nl telkens weer gelezen worden. Op naar een nieuw jaar vol met nuttige, maar ook nutteloze blogs.

Previous ArticleNext Article