3x ongemakkelijke maar volkomen normale gedachtes die alle moeders hebben!

moeder ongemakkelijke gedachtes

Ik garandeer je dat bijna alle moeders deze ongemakkelijke gedachtes wel eens gehad hebben. Misschien voel je je schuldig erover. Misschien ook helemaal niet. Hoe dan ook, het is fijn om te weten dat deze gevoelens volkomen normaal zijn en je geen slechte moeder maken.

Je voedt je kind, je beschermt je kind, je laat weten hoeveel je van hem houdt. Je doet alles wat je kan om je kind gelukkig te maken. En toch kruipt daar af en toe toch een ongemakkelijke gedachte door je hoofd.

Precies wanneer het allemaal lekker lijkt te gaan, is daar een gedachte waarvan je denkt, waarom denk ik dit? Waarom geniet ik niet gewoon eventjes van hoe het nu gaat, want voor je het weet zijn je kinderen groot.

Nogmaals, het is volkomen normaal en je hoeft je ook zeker niet schuldig te voelen als één van de volgende gedachtes door je hoofd schieten.

1. Even geen fysiek contact willen

Baby’s willen fysieke genegenheid. Fysiek contact is heel belangrijk en gelukkig zal iedere ouder dat fysiek contact willen en kunnen geven aan zijn baby. Maar wanneer je kleintje groter groeit en de hele tijd knuffelen, kan het wel eens door je hoofd schieten dat je daar even helemaal geen zin in hebt. Zeker niet wanneer een achtjarige nog steeds op je schoot wil zitten, terwijl jullie ergens op visite zijn.

Of wanneer je een keer aan het einde van een lange dag even alleen op de bank wil zitten. Gedachtes als ‘blijf van me af’ of ‘ga uit mijn aura’ zijn helemaal niet zo gek op zo’n moment. Want op zo’n moment ben je eigenlijk gewoon fysiek overbelast.

ongemakkelijke gedachtes moeder

Fysieke overbelasting

Fysieke overbelasting krijg je wanneer je hersenen op verschillende zintuigelijke gebieden overprikkeld worden. Er komen teveel harde geluiden binnen, om je heen is het een bende en je stinkt zelf naar zweet. Het laatste waar je nu op zit te wachten is een kind dat aan je vastgeplakt wil zitten. Je kunt je heel schuldig gaan voelen over deze gedachten, maar je kunt het ook gewoon even nemen zoals het is. Het is oké!

2. Het lekker vinden om je kind weg te brengen

Je kind naar de opvang brengen, terwijl je zelf vrij bent. Je kunt je er behoorlijk ongemakkelijk bij voelen, maar waarom eigenlijk? Waarschijnlijk omdat wanneer je dat op social media plaatst, je ongetwijfeld de moedermaffia over je heen krijgt. Trollen kunnen je een slechte moeder vinden, maar het feit dat je aan jezelf denkt en de tijd neemt om jezelf op te laden, maakt je juist een goede moeder!

3. Uitkijken naar wanneer de kinderen ouder worden

Ook dit denkt iedere moeder wel eens. ‘Oh ik kan niet wachten tot ze groter zijn’. Dagdromen over de toekomst is echt geen zonde. Soms zou je willen dat je de tijd even vooruit kon spoelen. Deze gedachten zijn onschuldig, zolang je jezelf maar weer terug kan halen naar het heden.

Want ja, het is echt waar wat ze zeggen: het gaat zo snel! En voor je het weet ben je daar, waar je zou willen dat je de tijd even terug kon spoelen…


moeder zijn

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article