DIY: regenboog zonnevanger van vliegerpapier

zonnevanger maken

Heb je zin in een leuke DIY met de kinderen waar je vrolijk van wordt? Dan moet je zeker eens deze regenboog zonnevanger van vliegerpapier maken.

De naam zegt het al. Met een zonnevanger vang je de zon. De zon brengt niet alleen warmte, maar ook wat extra kleur in je huis. Of in je klaslokaal. Of gewoon buiten op straat. Hoe dan ook, deze knutsel heeft in ieder geval onze blik gevangen, want wij vinden hem ontzettend gaaf! En het goede nieuws, deze DIY is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Leuk DIY projectje

Het maken van deze regenboog is een mooie manier om de kleintjes hun fijne motoriek te laten oefenen. Dit is een heel leuk DIY projectje, omdat alle leeftijden kunnen helpen met het maken van deze zonnevanger. Peuters kunnen stukjes vliegerpapier pakken of met een prikpen het karton uitprikken. Maar ook voor oudere kinderen is dit een leuke knutsel om te maken. Dus het is een uitstekende manier om samen als gezin te knutselen.

regenboog knutselen

Eenvoudige zonnevanger maken

Geen zin in deze DIY? Dan kun je een zonnevanger ook gewoon kopen. Maar het maken van deze regenboog knutsel is heel eenvoudig. En voor een deel te maken met afval, want je kunt gewoon een oude kartonnen doos gebruiken. Je hoeft dus alleen maar een groot stuk karton te hebben, wat vliegerpapier, een prikpen of een scherpe schaar en een beetje lijm.

Jet begint natuurlijk met het tekenen van de bogen voor de regenboog. De middelste bogen, die je uiteindelijk met vliegerpapier beplakt, knip je voorzichtig uit. Je kunt dit ook met een prikpen netjes uitprikken. Dat is goed voor de concentratie van je kleintje.

Voor het mooie maak je dit twee keer uit een stuk karton. Op deze manier kun je het vliegerpapier tussen de twee kartonnen regenbogen plakken. Zo zorg je er in ieder geval voor dat de knutsel mooi wordt afgewerkt. En kun je de zonnevanger ophangen als decoratie. Maak je dit kuntswerkje alleen om mee te spelen, dan is een dubbele laag niet perse nodig. Je kunt er dan voor kiezen om het vliegerpapier alleen aan de achterkant vast te plakken.

Wanneer de bogen uit het karton zijn gehaald, plak je het vliegerpapier over de uitgeknipte of uitgeprikte deel. Gebruik verschillende kleuren, zodat je zonnevanger echt een regenboog lijkt.

zonnevanger

En hoppa, laat de zon nu maar komen!

Zin om nog meer leuke DIY projectjes te maken? Bekijk dan eens één van deze andere leuke knutselwerkjes die te vinden zijn op onze site:


zonnevanger maken

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article