Mama ‘on demand’

Onze kinderen groeien op in een tijd waarin al hun behoeftes snel bevredigd worden. Ze hoeven niet lang te wachten, vrijwel alles is binnen handbereik. Vervelen is er niet meer bij, wat is dat überhaupt? En laten we eerlijk zijn, daar hebben wij zelf voor gezorgd.

Mijn kinderen? Ze hebben geen geduld, ze kunnen niet wachten. Waarom niet? Omdat alles ‘on demand’ is. Ze weten niet beter. Netflix, spelletjes, winkelen, eten, het is allemaal zo simpel.

En omdat mijn bloedjes denken dat alles zo simpel te verkrijgen is, denken ze dat ze ook een ‘on demand’ moeder hebben.

Mama, mama, mama…

Ik wil nu… 

– Tuurlijk schat! Ik zal meteen van het toilet afkomen om wat te drinken voor je in te schenken. Afvegen doe ik later wel, geen enkel probleem.
– Tuurlijk schat! Ik zal wel weer voor de achttiende keer opstaan om het bakje chips aan te geven.
– Is je lievelingsonderbroek niet schoon? Wacht maar even, ik doe hem meteen in de wasmachine, dan is ‘ie morgenochtend weer schoon.
– Tuurlijk schat, ik hang het telefoongesprek met oma wel op, om je te helpen zoeken naar de afstandsbediening. Geen enkel probleem.
– Oh, deze outfit wil je vandaag niet aan? Wacht maar even, ik ren wel naar je kledingkast om een andere outfit te pakken. De juf wacht wel even met de les.
– Je wil niet wachten tot die ene film op dvd uit is? Maar dan gaan we de film toch kijken in de bioscoop? Wat kan ons het schelen dat het maandsalaris er al doorheen gejast is.
– Maar natuurlijk schat. Ik stap wel weer uit de douche om je lievelingsknuffel te zoeken. Drogen doe ik wel aan de lucht.
– Ja hoor, geef je tas en je jas en je schoolwerkjes en al je tekeningen en je losse beker maar aan mij. Ik draag het wel, ik had tenslotte nog drie vingers over.
– Kom maar hoor, ik zoek wel even het wachtwoord van je Pokemon Go app. Het vlees kan wel aanbranden en de aardappelen kunnen prima overkoken. Geen probleem!

Sorry kinderen. Jullie zijn met z’n drieën. Ik ben alleen. Of je het nu leuk vindt of niet, mama is niet ‘on demand’.


 Origineel gepost: maart 2017
Update: maart 2021 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article