Een moeder kapsel? Dit zijn leuke en makkelijke ideeën!

moeder kapsel

Op het moment dat je zwanger bent, ben je niet bezig met een zogeheten ‘moeder kapsel’. Sterker nog, je haar is waarschijnlijk nog nooit zo vol geweest. Haarverlies na de bevalling kan dan ook een onaangename ervaring zijn, want die mooie volle haardos zie je met de dag verdwijnen.

Misschien zit je middenin het fenomeen van haaruitval na de zwangerschap. En misschien begint je haar weer een beetje te groeien en heb je te doen met ‘piekhaar’ dat alle kanten op gaat. Hoe dan ook, de kans dat je als kersverse moeder in de maanden na de bevalling overweegt om je haren af te knippen, is groot.

Wanneer er eenmaal een baby is, is de tijd voor jezelf kostbaar. Het hebben van een leuk (en makkelijk) kapsel is belangrijk. Punt 1, omdat je weinig tijd hebt om uitgebreid je haren te doen. En punt 2, het hebben van een mooi kapsel zal een boost in je zelfvertrouwen geven. Maar goed, dan komt natuurlijk de grote vraag, wat is een leuk moeder kapsel?

De Bob, een goldie oldie

Dit is een veel voorkomend kapsel waar kersverse moeders voor kiezen. Het haar wordt tot net onder de kaaklijn afgeknipt en is als het goed gedaan wordt, kaarsrecht geknipt. Er zijn wel verschillende variaties op de bob, zoals de lob (een lange bob) en de asymmetrische bob (waarbij het haar aan de ene kant langer is dan aan de andere kant). Dit is een prima moeder kapsel wat ook gemakkelijk weer langer kan groeien.

moeder kapsel

Pixie aka pittig

Dit is een kort kapsel waarbij het haar tot net boven de oren is afgeknipt en vaak wat langer bovenop is gelaten. Het is een stoer en gewaagd kapsel dat veel vrouwen staat. Zeker als je het zo weet te stijlen dat je een toffe kuif krijgt. Dit kapsel is uitermate geschikt met piekhaar.

moeder kapsel

Lange laagjes

Een kapsel met veel laagjes is een stijl waarbij het haar in verschillende lengtes en lagen is geknipt, waardoor het haar meer textuur en volume krijgt. Met veel laagjes in je kapsel, kun je het piekhaar gemakkelijker ‘verbloemen’. Een kapsel met veel laagjes kan zowel lang als kort haar hebben en past bij bijna alle haartypes en gezichtsvormen. Dit kapsel kan gestyled worden op verschillende manieren, van een rommelige, beachy look tot een stijlvolle en strakke look. Uitstekend moeder kapsel dus!

moeder kapsel

Strakke pony

Een kapsel met een rechte pony is een stijl waarbij het haar aan de voorkant is geknipt in een rechte lijn over het voorhoofd. Op het moment is een strakke pony echt een trend. Het vergt wel wat styling als je piekhaartjes aan de voorkant hebt. Maar met de juiste producten kun je zeker een strakke pony creëren.

moeder kapsel

Losse pony

Een kapsel met een losse pony is een stijl waarbij het haar aan de voorkant lekker losjes en speels is geknipt. Dit is een stuk makkelijker te stylen als een strakke pony, omdat de piekhaartjes toch al alle kanten op schieten. Een prima moeder kapsel dus!

moeder kapsel

Lekker trendy met een wavy lob

De wave lob is een trendy kapsel dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Dit kapsel is een combinatie van twee stijlen: de lob (een lange bob) en zachte golven. Het resultaat is een kapsel dat er moeiteloos uitziet en perfect is voor zowel dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden. Je moet wel eventjes de moeite nemen om de krultang erbij te pakken, maar dan is dit wel echt een trendy moeder kapsel!

moeder kapsel

Moeder kapsel? Een snelle knot!

Als je echt snel en makkelijk wil doen met je kaspel, dan ga je natuurlijk voor de snelle knot. Een ‘mom bun’ wordt het ook wel genoemd. Lekker losjes en wild, vallen die pieken in je haar ook niet zo op. De afgelopen jaren werd de knot zo hoog mogelijk op het hoofd geplaatst, maar de nieuwste trend wordt toch weer een lage knot. Maar dat maakt voor een moeder kapsel niet uit, want de knot is net zo snel gemaakt.

moeder kapsel

moeder kapsel

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article