Gezichtsverzorging voor mensen die het altijd druk hebben

moeder verzorging uiterlijk

moeder verzorging uiterlijk

Wil je het écht goed doen, dan trek je iedere dag een flinke portie tijd uit voor je gezichtsverzorging. Dan reinig je je gezicht zowel in de ochtend als in de avond, ga je aan de slag met serums, maskers, scrubs, peelings en voor ieder moment de juiste crème. Heb je echter wat minder tijd, of staat huidverzorging gewoon niet op 1 in je prioriteitenlijstje, dan kun je het ook wel met wat minder af. Ook met een paar minuten aandacht per dag is de huid van je gezicht al enorm geholpen. 

Smeren, smeren, smeren

Wil je de huid van je gezicht in een goede conditie houden, dan is er eigenlijk maar één toverwoord dat je hoeft te onthouden: smeren. Hydratatie en bescherming zijn belangrijk, en helpen je huid om soepel te blijven, niet uit te drogen en als het even kan de straling van de zon en vervuiling van buitenaf tegen te gaan.

Als je op zoek gaat naar een crème die dit allemaal voor jou kan regelen, is het wel goed om daarbij naar je huidtype en leeftijd te kijken. Een droge huid van een vijftigjarige heeft iets heel anders nodig dan de gecombineerde huid van een twintiger, bijvoorbeeld. Over het algemeen geldt dat naarmate de leeftijd oploopt, de crème die gebruikt moet worden ‘rijker’ en verzorgender moet zijn. Kies altijd voor een product dat vochtinbrengend, hydraterend is, dat heeft iedere huid nodig. En koop je een losse dagcrème, zorg er dan voor dat deze een SPF heeft, liefst een zo hoog mogelijke, zodat je huid ook meteen beschermd is. Voor de nacht kies je liever een product dat dit niet heeft, maar meer herstellende eigenschappen kent.

Iedere dag reinigen

Met een goede crème kom je qua verzorging een heel eind. Natuurlijk, je kunt je routine aanvullen met een serum, dat extra geconcentreerd is en op die manier extra veel goede stofjes je huid in kan brengen. Een masker, om je huid eens extra te verwennen. Maar ook zonder deze stappen kun je je huid in prima conditie houden. Als je je echter aan één andere belangrijke regel houdt: nooit met een ‘vies’ gezicht naar bed.

Een gezicht waar nog allerlei make-up op zit of waar zich zweet en vuil van buitenaf op hebben verzameld, dat is vragen om problemen als je ermee gaat slapen. De kans op irritatie, verstopte poriën, puistjes en vlekken is enorm. Reinig je huid dus altijd goed voor je gaat slapen, zodat hij tijdens de nacht de kans krijgt om te herstellen. Een crème kan op deze manier ook veel beter zijn werk doen; breng je deze aan op een vieze huid, dan kan hij weinig voor je betekenen.


drukke mama

Afbeelding: Shutterstock / Ermolaev Alexander

Previous ArticleNext Article