Overstappen naar wasbare luiers

Het woord ‘wasbare luiers’ zal je in eerste instantie misschien wat afschrikken. Maar ik kan je verzekeren dat het overstappen van wegwerpluiers naar wasbare luiers veel makkelijker is dan je denkt.

Ten eerste, je bent niet de enige ouder die er tegenop ziet om over te stappen naar wasbare luiers. ‘Ik wil heel graag stoffen luiers proberen, maar het lijkt me te veel werk.’ Of: ‘Het is een hoop geld om al die wasbare luiers in één keer aan te schaffen.’ Of: ‘Het lijkt me wel erg ranzig om de poep uit zo’n luier te moeten schrapen’. Dit zijn de meest voorkomende opmerkingen van ouders die nog moeten beginnen aan het overstappen. Maar met deze tips gaat het je zeker lukken!

Welke wasbare luiers?

Om er achter te komen welke wasbare luiers het prettigst voor jou en je baby zijn, zit er niks anders op dan verschillende merken, stijlen en stoffen te proberen. Je kunt natuurlijk heel veel reviews lezen en advies vragen bij een gespecialiseerde shop zoals De Billenboetiek, maar uiteindelijk zul je het toch zelf moeten ervaren. Sommige baby’s zijn bijvoorbeeld extra gevoelig voor nattigheid. Anderen zijn gevoelig voor synthetische stoffen en doen het beter met volledig natuurlijke luiers. Ook kan de ene pasvorm beter aansluiten dan de andere. Kortom, het overstappen naar wasbare luiers is een ontdekkingstocht!

Wasbare luiers huren

Eén van de opmerkingen is dat het een hoop geld is om al die wasbare luiers in één keer aan te schaffen. Dat klopt helemaal en niet iedereen kan in één keer zo’n bedrag neerleggen. Zeker niet wanneer je nog niet weet welke wasbare luier het beste bij je baby past. Een goed idee is om dan eerst een pakket wasbare luiers te huren. Ja je leest het goed, huren! Dit scheelt een hoop geld en het is nog eens heel duurzaam ook.

Ik moet nog wel even zeggen dat het kopen van een pakket wasbare luiers een enorm bedrag lijkt. Maar als je eens gaat uitrekenen wat je per jaar aan wegwerpluiers kwijt zou zijn, valt dat bedrag opeens best wel mee. Denk daarom op lange termijn.

Super makkelijk!

Het overstappen naar wasbare luiers is echt een mindset! Heel veel werk is het echt niet, we hebben tegenwoordig allemaal wel een wasmachine in huis toch? Wasbare luiers was je dan ook gewoon op 60 graden. En of het nou echt zo vies is? Ach, de billen van je baby moet je toch schoon poetsen en de rest van het werk doet de wasmachine. Ik zie het probleem niet.

Wanneer je eenmaal de overstap naar wasbare luiers hebt gemaakt, zal het je verbazen hoe makkelijk én verslavend wasbare luiers zijn, dat je alleen nog maar leuke luiers wil kopen.


Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Previous ArticleNext Article