Zomerpret met een zwembad voor jong én oud!

zwembad

Wat kun je toch enorm uitkijken naar de zomer … Eindelijk voorbij, al die grijze dagen. Afgelopen met al die natte schoentjes telkens in de gang. Klaar met die lage temperaturen zodra je de voordeur uitstapt. Nog even en het is: zomer! De vogels zijn al te horen en de bloesem wordt steeds meer zichtbaar. Misschien droom jij er ook al van, een fantastische zomer in je eigen achtertuin. Voor ontspanning en plezier hoef je niet perse naar het buitenland, want ook in Nederland zijn warme, zonnige dagen meestal niet schaars. Als moeder kun je eigenlijk pas echt relaxen en genieten wanneer jouw kindjes dat ook doen. Waar doe je kinderen op een warme dag meer plezier mee dan met een badje in de tuin? Hoe klein je hummel ook nog is, een eigen opblaasbaar zwembad is al snel mogelijk. 

Opblaasbaar zwembad voor baby’s en jonge kinderen

Zodra je baby kan zitten, kun je een opblaasbaar zwembad voor in de tuin aanschaffen. Uiteraard is het van belang dat je je zoontje of dochtertje nooit alleen in het badje laat, maar een goed idee is zo’n zwembad in de tuin absoluut. Voor de kleinsten zijn de zwembadjes vaak nog redelijk goedkoop en vrij klein van omvang. Ook al heb je een wat kleinere achtertuin, zo’n opblaasbaar bad past allicht. Deze badjes fleuren je tuin op door hun heldere en vrolijke kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groen zwembad in de vorm van een kikker. Ook een zwembad met een speelgoed haai en een dobberende stoomboot zal jouw kindje veel plezier opleveren. De kleinste zwembaden zijn meestal zo’n 15 cm hoog en je kunt er een klein laagje water in doen. Net genoeg om af te koelen op een hete dag en om je baby uitgebreid te laten spetteren in het water. 

Zwembad in de tuin voor kleuters

Zodra de kinderen iets groter worden, volstaat een babybadje niet meer. De kinderen willen meer ruimte om te zwemmen en te spelen. Ook mag het water best al een heel klein beetje dieper zijn als kinderen een jaar of 3, 4 zijn. Blijf echter altijd heel voorzichtig zolang je zoon of dochter nog geen zwemdiploma heeft. Wanneer de eerste diploma’s behaald zijn, kun je de kinderen steeds gemakkelijker een poosje alleen laten bij het zwembad. Wanneer je liever geen heel groot bad in je tuin wilt, kun je kiezen voor een exemplaar dat iets kleiner is. Vaak zijn deze ook nog redelijk voordelig. Een opblaasbaar zwembad met een diameter van 100 centimeter is voor peuters en kleuters al leuk genoeg. Het water komt bij zo’n bad ongeveer tot 25 cm hoog. Precies geschikt voor kinderen die net op school zitten. Qua vorm kun je kiezen voor een rond kinderzwembad of voor een badje met een rechthoekige vorm. De kleuren en afbeeldingen zijn afgestemd op de leeftijd en op de leefwereld van de kinderen en het geheel ziet er altijd bijzonder fleurig en aantrekkelijk uit. 

Zwembad voor de hele familie

Zijn jullie allemaal enorme waterratten, dan volstaat een kleiner kinderzwembad waarschijnlijk niet. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg zwembaden voor het hele gezin. Krijg je ook al zin in waterpret? Samen met je partner nog even in het zwembad, misschien zelfs met een glaasje wijn erbij. Of heerlijk ravotten en zwemmen met het hele gezin in de zomervakantie? Oudere kinderen doe je vaak geen groter plezier dan ze een enorm zwembad in de tuin aan te bieden. Vriendjes en vriendinnetjes zullen dolgraag bij jullie komen spelen uit school, op zaterdag en in de vakantie. Er is genoeg keus wanneer het gaat om een zwembad voor de hele familie. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook als je een groter opblaasbaar zwembad wilt aanschaffen, kun je kiezen uit varianten die nog leuk zijn geprijsd. Zijn de baden groter, dan kun je ze uiteraard niet meer opblazen, maar worden ze zo in de tuin geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een frame zwembad. Zo’n bad is zo’n 179 cm breed, 258 cm lang en 66 cm diep. Dit bad zal ook de tieners wellicht nog aanspreken. Het kan leuk zijn om een trampoline of een glijbaan te combineren met een wat groter zwembad. Ongetwijfeld gaat dat resulteren in een zomer vol plezier en uren zwemgenot. 

Intex zwembad

Wanneer je op zoek bent naar een zwembad van goede kwaliteit en het liefst voor een scherpe prijs, dan kom je al snel uit bij een intex zwembad. Als je kiest voor dit merk, dan weet je zeker dat je een goede keus maakt en de prijs valt vaak heel erg mee. Er is genoeg keus als het gaat om dit merk, dus het maakt niet uit of je een bad zoekt voor baby’s, jonge kinderen of voor het hele gezin. Een intex zwembad gaat vaak jaren mee en je krijgt zeker weten garantie voor als er toch binnen de afgesproken termijn iets defect zou gaan. 

Extra accessoires

Als jij gaat voor veel waterpret bij je eigen huis, zorg er dan voor dat het helemaal voor elkaar is. Besluit je bijvoorbeeld een Easy Setup zwembad te kopen, dan hoef je beslist niet iedere dag het water te vervangen. Dat zou veel te kostbaar en milieuonvriendelijk worden. De kinderen en jijzelf zitten echter ook niet te wachten op vies water met allemaal gras, zand en beestjes erin. Heel handig is dat je gewoon een exact passend afdekzeil kunt bestellen. Dit past precies op het zwembad en wanneer iedereen uitgezwommen is, bevestig je dit eenvoudig over het bad. Op die manier hebben jullie ook de volgende dag nog lekker fris en schoon water. Een ander handig item kan een thermometer zijn. Je kunt dan exact de temperatuur van het water bepalen. Wel net zo comfortabel. Om ten slotte het zwemmen zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen, kun je een chloordrijver bestellen. Op die wijze wordt het chloor perfect door het water verspreid.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Het heeft de afgelopen weken iets te lang geregend ook. Nu de zon schijnt, merk je pas hoeveel het met je humeur doet. Ik word er vrolijk van en kijk enorm uit naar de zomer. Alleen komt hier geen grote zwembad in. Uit veiligheidsredenen.