Onvergetelijke herinneringen met Disney On Ice

Disney on ice

Ook al sta ik best wel nuchter in het leven ik ben dol op Disney films. Prinsen die redden voordat het onomkeerbaar afloopt, altijd een gelukkig einde, sprookjesachtige jurken in snoepkleuren, dieren die kunnen praten en magische kastelen. Zeker in de kerstperiode ben ik extra vatbaar voor het Disney gevoel. Mijn absolute favoriet blijft Bambi de vijfde lange animatiefilm van Disney die uitkwam in 1942 en gaat over het witstaarthertje Bambi die verliefd wordt op Feline. 

Dit jaar viert Mickey Mouse zijn 90e verjaardag. Reden voor een feestje! Van 12-30 december is de nieuwste Disney on ice show te zien in Nederland en wij werden uitgenodigd. Driewerf hoera, want deze show stond al jaren op ons wensenlijstje. Dus gingen wij gisteren met 60% Co (de pubers hadden een schoolfeestje), vriendin en dochter richting Ahoy. De show begon met een speciale pre-show ter ere van Mickey’s verjaardag waarin het publiek werd overgehaald de Mouse Bounce te dansen. Zelfs mijn schuchtere Vlinder stond al snel met haar armen te zwaaien. Overigens wat die pubers betreft; deze show is echt geschikt voor iedereen jong en oud!

De anderhalf uur durende show die volgde was magisch en het plezier spatte van het ijs. Liedjes en verhalen kwamen voorbij van vroeger en nu. Tussendoor praatte Mickey Mouse, Minnie, Goofy en Donald Duck het verhaal aan elkaar op zoek naar een magische schat. De show begon met Simba, Timon en Pumbaa op de Savanne. Het ijs veranderde overigens gedurende de show van de Savanne naar de oceaan tot aan het winterse landschap van Frozen. En de decorstukken waren echt prachtig net als het lichteffect en de muziek. Sneeuwwitje en de zeven dwergen kwamen voorbij even als Dory met haar vrienden Nemo en Marlin waarmee we overigens nog een lesje meekregen wat de betekenis is van familie en vrienden. Rapunzel vertoonde haar kunsten en bij Buzz en Woody swingde de hele zaal. Jasmine, Aladdin en Geest haalde de betekenis van echte vrienden aan. Overigens ken ik dit sprookje helemaal niet net als het afsluitende optreden van de zusjes Anna en Elsa in Frozen. Best raar, omdat mijn vierde alles wat op commercieel gebied te koop is lijkt te hebben. Daarbij vond ik dit ook het meest magische optreden van de hele avond. Uiteindelijk werd de magische schat gevonden en smolt ik, want het bleek de hele avond al verweven in de show en hartstikke waar. Maar goed, voor die boodschap moet je zelf maar naar de show gaan.

De kostuums waren prachtig, de schaatstechnieken adembenemend en de decorstukken helemaal af. Zelfs de achtergrond schaatsers bleven helemaal in hun rol totdat ze uit het zicht waren verdwenen. Enige kanttekening: ik kon show niet helemaal goed verstaan. Het kan aan de ruimte, plek of geluidsterkte liggen, mijn gehoor of dat het voor een deel Vlaams was ingesproken, maar ik kon het af en toe echt niet helemaal volgen en dat was wel jammer.

Jo-en-Co-Disney-On-Ice-1

Na afloop hadden we nog een meet&greet met Mickey Mouse en Minnie en mochten we met hen op de foto. Al met al was het een magische herinnering en zeker voor herhaling vatbaar. Rest nu nog de film Frozen bekijken komende kerst met z’n allen in bed. Na Bambi. Alhoewel, ik denk dat de pubers daarvoor niet te porren zijn.

Previous ArticleNext Article