Mama, wat gaan we vanmiddag doen?

De zomervakantie is nu echt voorbij, dus we zijn weer aangewezen om in de weekenden uitstapjes met de kids te maken. En hoewel we een aantal mooie dagen nog in het verschiet hebben, zijn er ook van die zondagen dat het weer ‘zo zo’ is. Je kent het wel, niet koud, niet warm, fors windje en zo af en toe een bui.

Thuis is de verveling toegeslagen, maar omdat we heel rustig zijn opgestaan is het te laat om een goed dagje pretpark te doen. Dus wat dan…

– Gebruikmaken van de dierentuinjaarkaart?
– Cultureel Museum?
– Of toch weer een kort rondje in dat verrekte park?
– Wordt er ergens niet wat verbouwd, kunnen we graafmachines kijken ofzo?

Inmiddels kan ik mezelf wel kenner noemer in de late ochtend uitjes. En omdat jullie zelf wel op Artis, Efteling, Duinrell, Aviodrome, Dolfinarium, NEMO, Spoorwegmuseum, zwembad of willekeurig park kan komen, wil ik een paar minder voor de hand liggende opties met jullie delen. 

Dinopark

In het oertijdmuseum in Boxtel bevindt zich een collectie van dino’s. Er is een gedeelte binnen waar genoeg te zien is wanneer het buiten plenst. En buiten is een enorm stuk bos met dino’s in alle maten. Het is allemaal niet super fancy en gelikt, maar voor kinderen echt ideaal.

Kosten: €9 voor volwassenen, €6 voor kinderen. Geen korting mogelijk! Wel verjaardagspartijtje.
Eten: Zowel binnen als buiten staan tafels, het aanbod is wel magertjes. Dus eigen boterhammetjes meenemen zou ik zeggen.
Website: www.oertijdmuseum.nl

Louwman museum

In Den Haag bevindt zich het Louwman museum waar een privé collectie super gave en auto’s te zien is. Als je komt aanlopen wordt je door de grootte van het gebouw al verrast. Ook binnen kijk je je ogen uit, de passie straalt er vanaf. De collectie auto’s is eveneens indrukwekkend. Klassiekers en modern wisselen elkaar af. Echt leuk voor de autofanaten.

Zelf zijn wij er geweest toen er Politie Porsches tentoongesteld werden. En er liepen ook echte oude agenten rond om uitleg te geven. Dat geeft nou precies de zorgvuldigheid en details weer, alles klopt in dit museum.

Kosten: €14 voor volwassen, kids tot 5 jaar gratis (5-12: €5 en 13-18: €7). Parkeren is €5. Mogelijk met Museumjaarkaart.
Eten: Een brasserie die qua decor fantastisch in stijl is en waar je lekker kan eten en drinken. Gemiddelde prijzen worden er gevraagd.
Website:
 www.louwmanmuseum.nl

Dan heb ik nog een paar budget tips.

Vliegveld

Rij naar een willekeurige (zweef)vliegveld bij jou in de buurt. Altijd leuk.

Zelf wonen we om de hoek bij Schiphol. Daar kan je op het panorama dak naar vliegtuigen kijken. Ze hebben daar zelfs een oude KLM kist staan, waar kinderen in mogen.

Maar wij bezoeken ook vliegveld Hilversum met enige regelmaat. Daar heb je sportvliegtuigjes, reclame sleepvliegtuigen, parachutisten en onze favoriet zweefvliegtuigen!

Kosten: Zo goed als gratis, op het parkeren bij Schiphol na.
Eten: De meeste vliegvelden hebben een café of snacktent in de buurt. Alleen bij de echt kleine grasveldjes adviseer ik zelf iets mee te nemen.
Website: 
www.ehhv.nl en www.schiphol.nl

Racecircuit Zandvoort

Met Max Verstappen die zich naar de top rijdt, is Racen weer hot. En er is echt niets leukers dan jongetjes en papa’s helemaal uit hun plaat te zien gaan omdat er met veel herrie weer een race auto voorbij komt.

Oké, je moet wel een beetje goed zoeken naar de events. Maar, als je de minder populaire amateurs races weet te vinden kan je nagenoeg gratis naar binnen. En op het terrein achter het circuit zullen de mensen aan hun auto klussen (of wachten tot ze mogen racen), dus dan kan je de auto’s van heel dichtbij zien.

Tip: Neem gehoorbeschermers mee, die auto’s produceren een hoop geluid namelijk.
Kosten: Gratis op wellicht parkeerkosten na.
Eten: Er is een café / kantine waar je simpele dingen kan krijgen zoals tosti’s en broodjes kroket. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de boulevard op te gaan of een strandtentje te pakken.
Website: 
www.cpz.nl

Have a sunny day!

Previous ArticleNext Article