De magische wereld van een kind @ Marvel Universe Live!

Spider-Man Rotterdam copy

Eindelijk is het zover! De mannen (11, 8 en 8 jaar) hebben er dagen naar uitgekeken, maar nu zijn we eindelijk onderweg! Onderweg naar Marvel Universe LIVE! @ Ahoy Rotterdam.

We werden op de snelweg opgewacht door een dikke file, gevolgd door nog meer file. Het allerlaatste stukje snelweg dat we moesten hebben was als klap op de vuurpijl afgesloten met als eindresultaat een autorit van maar liefst 2,5 uur. De mannen hebben het super goed volgehouden en mijn bloeddruk bleef mede daardoor keurig binnen de grenzen van het toelaatbare. 

Eenmaal binnen hebben we nog het laatste stukje van de eerste helft mee kunnen krijgen, het was niet veel, denk een minuut of 5 á 10, maar het was genoeg om het toch al aanwezige enthousiasme tot extase door te laten schieten. De heren gingen meteen met elkaar ‘het gevecht aan’. “Ik ben Spiderman”, “Ik ben Wolverine”. Het magische brein van deze kinderen was meteen volop getriggerd. Ze vlogen achter elkaar aan over de tribune.

Na de pauze hadden we nog betere plekken, er was ruimte vrij in de eerste ring dus daar hebben we gebruik van gemaakt. De show was indrukwekkend, de kinderen zaten op het puntje van hun stoel. Overal gebeurde wat, daar viel iemand uit de lucht, daar rijdt een motor op z’n achterwiel, iemand die door lucht vliegt, knallen in de lucht, overal vechten, vliegen, vuur en spektakel! De kinderen probeerde elke seconde mee te krijgen, elkaar aan de mouw vastgrijpend; kijk daar, moet je dat zien!

Ik moet zeggen de show zat goed in elkaar. Wat me vooral opviel is hoe de Marvel show het voor elkaar kreeg om de kinderen volop aan te spreken in hun belevingswereld. Aan alles is gedacht, de lichtshow, het verhaal, de actie, de beelden op de achtergrond; geweldig! Als vader kan ik best een eind meekomen in de belevingswereld van mijn zoon, maar de multiplication factor in deze was toch echt dat hij daar samen zat met twee vriendjes. Met z’n drieën gingen ze er helemaal in op! Aan het eind sprongen ze als ware Spidermans van de tribune, draaiend in de lucht, elkaar achterna jagend als echte Superhero’s. Persoonlijk vond ik dat het mooiste deel van de show.

Wat de mannen ervan vonden? Een dikke 10+! Gevolgd door enthousiast gejuich en grootse praatjes. “Het was de rit van 2,5 uur meer dan waard!”

Show bijwonen? Kijk voor meer informatie ook op www.MarvelUniverseLive.nl

Previous ArticleNext Article