5x een kindvriendelijke wintersportbestemming

Nog even en de echte liefhebber mag weer op wintersportvakantie. Nu november een feit is, is het sneeuwpret seizoen bijna officieel van start en ook de meeste kinderen kunnen niet wachten om weer op wintersportvakantie te gaan. Goede voorbereiding is het halve werk, helemaal als je met het hele gezin op vakantie gaat. Gelukkig krijg je daarin een beetje hulp van Booking.com. Want na een uitvoerig onderzoek onder 22.500 kinderen wereldwijd, blijkt dat bijna de helft van de kinderen (42%) tussen 5 en 11 jaar het belangrijk vindt om op vakantie met andere kinderen te kunnen spelen. En 94% van de Nederlandse kinderen (of zijn dat de ouders?) vindt het belangrijk dat er goede wifi verbinding is.

Prioriteit voor de wintersportvakantie 1. andere kinderen op plaats van bestemming en prioriteit 2. een goede wifi verbinding. Waar vind je deze kindvriendelijke wintersportbestemmingen? Nou hier:

Grächen – Zwitserland

Matterhorn zwitserland

Het bergdorp Grächen ligt op een breed zonneterras hoog boven het Mattertal op 1620 meter hoogte. Het beschikt over het pas gerenoveerde Matterhorn Valley Hotel Desirée wat centraal gelegen ligt in Grächen. Het hotel ligt op slechts 3 minuten van de beide kabelbanen, ideaal als de wat oudere kinderen ‘s ochtends alvast een kleine afdaling willen maken en anders kunnen ze zich ook prima vermaken in de tienerhoek met een Xbox en een Playstation. Grächen was één van de eerste dorpen die er alles aan deed om het voor families aantrekkelijk te maken en dat is niet onopgemerkt gebleven, want elk jaar verblijven jonge gezinnen met veel plezier in dit skigebied. Absoluut een kindvriendelijke wintersportbestemming.

Kindvriendelijk? Check! Goede wifi verbinding? Check!

Filzmoos – Oostenrijk

Filzmoos - Oostenrijk

Klinkt een skischool die gratis is voor kinderen onder 3 jaar, een gratis pendeldienst en kinderopvang die 12 uur per dag en 6 dagen per week beschikbaar is als muziek in de oren? Dan ligt midden in het bekende skigebied Amadé in Oostenrijk ‘Hotel Neubergerhof’. De ideale plek voor gezinnen met kinderen. Filzmoos is een typisch familieoord, met vlakke pistes, waar de kinderen uitermate goed vermaakt worden. In het dorp is een zwembad aanwezig en ook is het mogelijk om te rodelen of een tocht te maken met een arrenslede.  

Kindvriendelijk? Check! Goede wifi verbinding? Check!

Tip: Wist je dat dagtrip naar slovenië vanuit Oostenrijk heel goed te doen is?

Châtel – Frankrijk

Haute-Savoie

Châtel is een gemeente in het Franse departement Haute-Savoie, regio Rhône-Alpes, en heeft zo’n 1200 inwoners. De authentieke bergdorp ligt vol met traditionele chalets en sfeervolle appartementen. In het skigebied Porte du Soleil telt liefst 12 skiresorts en vormen samen dit kindvriendelijke skigebied dat ligt tussen de Mont Blanc en het meer van Genève. La Chapelle d’Abondance is een pittoresk dorpje in deze Franse Alpen. Een accommodatie met een binnenzwembad waar de kinderen terecht kunnen, is natuurlijk ideaal. En je druk maken over de herrie die je kinderen veroorzaken is niet nodig, er zijn namelijk ook hotels met geluidsdichte kamers, bijvoorbeeld in het Macchi Hotels – Chalets de Tradition

Kindvriendelijk? Check! Goede wifi verbinding? Check!

Madonna di Campiglio – Italië

Madonna di Campiglio - Italie

Madonna di Campiglio is een van de meest bekende wintersportplaatsen in Italië. Op een ongeëvenaarde ligging tegenover de skiliften van Madonna di Campiglio ligt het Cerana Hotel. In dit hotelvind je alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie voor het hele gezin. De welbekende kinderclub is aanwezig. Een massage of schoonheidsbehandeling voor mama is er te boeken en natuurlijk het verwarmde binnenzwembad. Nog een fijne bijkomst voor mama: in Madonna di Campiglio overheerst de wijnbar boven een glas bier.

Kindvriendelijk? Check! Goede wifi verbinding? Check!

Winterberg – Duitsland

Winterberg - Duitsland

Winterberg, gelegen in het Sauerland, is vanuit Nederland (zo een 3 uur rijden) het dichtstbijzijnde ski- en wintersportgebied. En daarom natuurlijk ook heel populair bij jonge gezinnen. Vakantiehotel Der Brabander ligt op slechts 500 meter van het centrum van Winterberg, pal naast het populaire Duitse skigebied. De accommodatie beschikt over een verwarmd buitenzwembad dat het hele jaar open is en een groot welnesscentrum, mama wil ook wat. Er is zoveel te beleven, dat een korte vakantie eigenlijk te kort is. De Kids Club met uitgebreid een entertainmentteam en diverse speelplaatsen vervelen de kinderen zich geen moment. Het fijne van dit hotel is dat de eigenaren Nederlands zijn, dus kinderen kunnen zich ook verstaanbaar maken.

Kindvriendelijk? Check! Goede wifi verbinding? Check!

Previous ArticleNext Article