Gaan we naar Engelenland?

screenshot dfds platform
Screenshot van het DFDS platform

 

“Mama, wanneer gaan we weer naar Engelenland?”, vraagt mijn dochter regelmatig. De magische minicruise van DFDS heeft zo zijn sporen bij haar nagelaten, want inmiddels mag ‘Engelenland’ zich rekenen tot één van haar favoriete vakantielanden.

Het was dan ook wel één groot magisch avontuur om met de gigantische boot over de zee te varen, met een taxi door Engelse landschappen te rijden en om het fascinerende kasteel van Harry Potter te bezoeken. Mooie herinneringen zijn er gemaakt. Maar ik denk dat mijn dochter gelijk heeft, we moeten nog eens terug. Newcastle heeft namelijk veel meer te bieden dan dat wij tijdens ons magische tripje gezien hebben.

Een familie-stedentrip

Velen zullen al afhaken bij alleen al de gedachten om met het gezin op stedentrip te gaan. Zonde, het kan namelijk zo leuk zijn, je moet alleen je ritme en je activiteiten op het gezin aanpassen. Je kunt niet met kinderen tien bezienswaardigheden in één dag proppen, daar wordt niemand vrolijk van. Je kunt beter één activiteit goed uitvoeren, dan zes activiteiten afraffelen, denk ik dan altijd maar. En dat moet DFDS ook gedacht hebben, zij komen namelijk met een superhandig platform met de leukste hotspots en tips die onderverdeeld zijn in thema’s. Zo kun je heel gemakkelijk je trip naar Newcastle afstemmen op de interesses van je kinderen. 

Magie en Sprookjes

Zo zag ik in de categorie ‘Magie en sprookjes’ dat we absoluut nog eens ‘Seven Stories’ moeten bezoeken, een kruising tussen een boekenwinkel en een museum. Klinkt misschien saai, maar door de talloze activiteiten en ‘Story Time’ zal deze activiteit alleen maar wat extra magie brengen aan de magische minicruise. En omdat mijn kleintjes zo’n levendige fantasie hebben, zullen we de ‘Castle Keep’ dit keer ook niet overslaan. Jezelf een prins of prinses wanen en dan ronddwalen door allerlei gangetjes en trappetjes in een eeuwenoud kasteeltje met magisch uitzicht over de stad. Ik zie mezelf, euh de kleintjes al helemaal lopen.

ridders-en-prinsessen

Niet alleen ‘Magie en Sprookjes’ komen op het platform van DFDS aan bod, er is voor ieder wat wils. Zo is er het thema ‘Ridder en Ruines’ met een bijzondere restaurant tip: heerlijk eten in een middeleeuwse setting van het Blackfriars restaurant. Bij het thema ‘Dino en Dieren’ wordt er een stukje groen in de stad getipt: Ouseburn Farm. En natuurlijk het thema ‘Voetbal en Fun’, met onder andere het Life Science Center, wat wij over kunnen slaan, want dit hebben wij vorig jaar al uitgebreid bezocht.

De Magische Minicruise naar Engelenland, echt een aanrader! Misschien moet ik gewoon een gokje wagen, er valt namelijk een MiniCruise te winnen via het platform van DFDS. En wij zouden dit tripje graag nog eens overdoen!

magische minicruise dfds

Previous ArticleNext Article