Roodkapje de Musical

Nadat Van Hoorne Entertainment op de planken kwam met een reeks prinssen-musicals, Assepoester, Sneeuwwitje en Rapunzel was het hoog tijd om Roodkapje nieuw leven in te blazen. Ik moet je eerlijk zeggen dat het eeuwenoude sprookje over het lieve kleine meisje met het rode kapje, me nooit echt kon boeien. Maar omdat ik de kwaliteiten van Van Hoorne Entertainment al eerder tot grote hoogtes heb zien stijgen, waren mijn verwachtingen voor deze familievoorstelling net zo hoog.

fotograaf Wim Lanser
fotograaf Wim Lanser

Het Verhaal van Roodkapje de Musical

Wanneer de familiemusical met gezellige en vrolijke liedjes en dansjes begint, kom je eigenlijk meteen in de stemming. Het verhaal gaat natuurlijk over Roodkapje. Maar Roodkapje is geen meisje van zes, zoals in mijn verbeelding. Nee, ze is een mooie tiener Roodkapje, gespeeld door Maud Mulder, een rol die haar prima past. De jager Benjamin heeft een oogje op haar, maar weet niet goed hoe hij haar versieren moet. Gelukkig weet Orgelman Olivier wel raad met vrouwen en geeft hem een paar tips.

Ondertussen is de Oma van Roodkapje ziek geworden en de altijd drukke moeder van Roodkapje vraagt Roodkapje om een mandje met koekjes naar haar zieke oma te brengen. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de lieve Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is.

Maar wat mijn dochter aan het begin van de voorstelling al zei: ‘uiteindelijk leven ze altijd lang en gelukkig!’

Michael van Hoorne weet het weer leuk te brengen

Inmiddels is het vaste prik dat het duo Michael van Hoorne en Sandra Dijkstra een hilarische rol in de familievoorstellingen van Van Hoorne Entertainment neerzetten. Dit keer kropen ze in de huid van Gerrit en Tina de Wolf. De vegetarische wolf Gerrit weet de zaal én de cast op z’n kop te zetten met zijn geïmproviseerde grapjes.

fotograaf Wim Lanser
fotograaf Wim Lanser

Al met al weer een absolute aanrader voor het hele gezin (4+)! Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto, tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even lekker swingen tijdens Oma’s Meezingfeest. Meer informatie: Roodkapje de Musical

Previous ArticleNext Article