De transvoeter

Mijn kinderen zijn transvoeters. Ze zijn geboren met hun linkervoet aan de rechterbeen en de rechtervoet aan de linkerbeen, denken ze. Even voor de duidelijkheid en de beeldvorming, in werkelijkheid zit de linkervoet gewoon aan de linkerbeen vast en de rechtervoet gewoon aan de rechterbeen. Het zijn benen en voeten zoals je ze bij veel kinderen ziet, maar leg dat maar eens aan ze uit.

In het dagelijks leven is dit overigens niet zo’n probleem. Meestal helpen wij de kleintjes met schoenen aantrekken, wij gaan dan niet mee in hun transvoeterschap. Gewoon de juiste schoen aan de juiste voet en lopen maar.

Maar nu is het zo dat kaplaarzen hier in de familie nogal populair schoeisel is. De kleintjes kunnen dat helemaal zelf aan en uit trekken. Op zich heel handig natuurlijk, behalve dat de transvoeters dan in hen naar boven komen. En als het mooie weer straks eindelijk tevoorschijn komt, hebben ze ook geen hulp nodig met het aantrekken van de slippertjes… Althans, als ik het loslaten kan. En het transvoeterschap van mijn kleintjes durf te accepteren.

transvoeter-550x244

Ach, je leert er mee leven…

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Nou serieus, dit zou mijn tekst kunnen zijn. Elke regel. Ik vind het ook een gave trouwens. Om het consequent verkeerdom te doen…

  2. Precies dit! Hier ook een echte kaplaars-transvoeter. Maar bij schoenen met klitteband gaat het dan weer altijd goed (gelukkig). Maar wel heel herkenbaar dus.

  3. Leuke sticker doormidden knippen en in de beide laarzen plakken. Klopt de puzzel/sticker? Zo moeten ze aan.