Met je kinderen naar een restaurant

kind restaurant

Met je kinderen naar een restaurant en nee, dan heb ik het niet over de twee glimmende gele bogen, maar over een écht restaurant. Een restaurant waar je flink wat geld aftikt voor een stukkie vlees. Een verdomd goed stukkie vlees, dat wel, maar niet iets waar je wekelijks na de zwemles te vinden bent.

Moet je naar zulke plekken toegaan mét je kinderen? Ik vind van niet.

Een bordje verboden voor kinderen is wellicht een tikkie overdreven, maar ik vind dat je als ouder gewoon de wijze beslissing moet nemen om je kinderen thuis te laten wanneer je per se naar zulke restaurants toe wilt.

Ouders vergeten namelijk weleens dat er niemand is die hun kinderen zo leuk vindt als zij zelf. Voor hun zijn het speciale glinsterende pareltjes die welopgevoed zijn, maar voor het stelletje aan het tafeltje ernaast, zijn het kleine kleverige schreeuwerige monstertjes. 

Als je dan toch per se je baby, je peuter of je kind mee wilt nemen naar een restaurant, pak dan niet dat kekke restaurant. Dat zit namelijk vol met fancy hipsters die het liefste jouw baarmoeder opvreten. En ook al vind je dat je het recht hebt om samen met je kinderen te dineren, accepteer gewoon het recht van de mensen zonder nakomelingen of van hen die wel een oppas hebben geregeld om te te dineren zónder kinderen in de ruimte.

Ga gewoon naar de pannenkoekenboerderij. Of Kentucky Fried Chicken. Of… whatever, die kinderen eten toch niks van wat je ze voorschotelt. Mensen die een hekel hebben aan kinderen gaan daar niet heen, of wel, maar dan is het hun probleem.

Ho ho ho ho!

Ik ben het met je eens, kinderen moeten leren om zich te gedragen in een restaurant, zodat ze later ook wat verder kijken dan die twee glimmende gele bogen. Maar, lieve mensen, houd er dan rekening mee dat je binnen tien minuten weer op de stoep kunt staan. Want begint dat kleffe nageslacht van je te brullen of te irriteren op wat voor manier dan ook, sta op en ga weg! Verlaat het restaurant en laat de mensen zonder nakomelingen of die wel een oppas hebben geregeld genieten van hun welverdiende etentje. Wees genadig.

Eet smakelijk. Enjoy your meal. Bon appétit. Buen provecho. Guten Appetit.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Mee eens. Zeker in dure resto’s maar in brasseries vind ik dat het moet kunnen. Ik zou graag mijn kinderen ook de kans geven om dit te leren kennen en ze niet naar een fastfood restaurant moeten meenemen hihi.

  2. Geld dit ook voor honden?? Ik heb t toch meegemaakt kek restaurant met blaffende hond onder de tafel

  3. Zoooooo Bhammmmm die komt binnen! Is een kwestie van opvoeden hoor en mensen zonder kinderen hebben Niet alleen het vetorecht! Ik mag eten waar ik wil met of zonder kinderen! Tenzij er een bord, streng verboden voor kinderen op de gevel hangt!…. Dat dus! 🙂