Wat de schoenen over je tiener zeggen…

Of het nou over volwassenen, kinderen of tieners gaat, schoenen zeggen een hele hoop over je karakter. Welke stijl, welke kleur, welke staat en ja, ook de hoeveelheid kan ons vertellen wat voor persoon je bent. Vandaag nemen we de schoenen van je tiener onder de loep. Want die tieners zijn toch een beetje een raadsel voor ons. Voor je het weet is je eigen kleintje zo’n mysterieus figuur geworden en dan is het toch fijn om een beetje handvaten te hebben. Ook al is het enkel een analyse van de schoenen die ze dragen.

Sportieve look

Opvallend is dat héél veel tieners kiezen voor de sportieve look met sneakers aan de voetjes. De keuze is dan ook mega, maar het is zeker niet één pot nat. Is je tiener bijvoorbeeld merkbewust en kiest hij trouw voor een Nike of Adidas sneaker? Dan heb je een tiener die zich niet graag laat verrassen. Grote kans dat je tiener het dan ook heerlijk vindt om te kunnen verdwijnen in de massa. Maar kiest jouw tiener voor die opvallende sneaker met dat opvallende kleurtje of dikke zool? Dan heb je een tiener die zich een stuk minder druk maakt over het passen in de massa. Het kiezen voor opvallen en eventueel een vleugje alternatieve stijl zegt dat je tiener niet bang is om te laten zien wie ze is. Een hele mooie eigenschap om te koesteren.

Wist je trouwens dat de kleur van de schoenen ook heel veel zegt over je tiener. Zo zullen de witte sneakers weer wijzen naar de massa, lekker veilig en neutraal. Maar tieners die kleurrijke of felle schoenen dragen, kunnen weleens behoorlijk extravert zijn. Misschien zelfs kunstzinnig!

Limited editions please!

En dan hebben we natuurlijk ook nog de types die kiezen voor de limited editions. Maar wat zegt dat over een persoon? Het zegt in ieder geval iets over het ‘uniek’ willen zijn en het willen verzamelen. Maar het zegt vooral iets over het budget, want voor de meeste van ons zijn de limited editions vooral een traktatie die alleen bij speciale gelegenheden gedragen mag worden.

Geen sneakers!

Je zou het bijna niet geloven, maar geen sneakers dragen is ook nog een optie voor je tiener. Onder de jongens is dat echt behoorlijk zeldzaam, dus als jouw tienerjongen géén sneakers aan zijn voeten heeft, mag je hem gerust een super uniek exemplaar noemen. Onder de meiden komt het ietwat vaker voor, maar toch zie je dat ook meiden een beetje verdrinken in de witte sneaker cultuur. Ik kan het dan ook alleen maar waarderen wanneer een tiener kiest voor een enkellaarsje of stoere boots met een printje. Want dan kun je toch wel zeggen dat je tiener modieus bezig is en ook bewust kiest om de massa te vermijden. Maar ze is vooral bezig om een eigen stijl te ontwikkelen, wat je weer kunt linken naar het ontwikkelen van een eigen identiteit.

Het komt wel goed met die tieners!

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.