De voordelen van een speeltoestel in je tuin

Vraag jij je af hoe je je kinderen kunt entertainen zonder een fortuin uit te geven aan batterijen en gadgets? Sterker nog, je wil ze juist naar buiten zien te krijgen! Overweeg dan een speeltoestel in de tuin. Hier zijn genoeg redenen waarom dit misschien wel de beste ‘investering’ is die je kunt doen voor je kinderen (en je eigen geestelijke gezondheid).

Want stel je eens voor, kinderen die zelf naar buiten gaan om te spelen, in plaats van binnen vastgeplakt te zitten aan schermen. Dit gebeurt echt met een speeltoestel in je tuin! Ik heb zelf bij mijn eigen kinderen ervaren dat het als een magneet werkt.

En het grote voordeel is dat de kleintjes zich er niet alleen mee vermaken, het is nog eens goed voor hun ontwikkeling ook! Speeltoestellen moedigen namelijk fysieke activiteit aan en zorgen ervoor dat je kleintjes fit blijven terwijl ze plezier hebben. Het beklimmen van ladders en het zwaaien aan touwen, het verbetert allemaal de motorische vaardigheden en coördinatie. Ik zet even alle voordelen van een speeltoestel in je tuin op een rij!

Fysieke activiteit

Actief zijn is goed voor hun fysieke gezondheid. Met een speeltoestel in de tuin hoef je niet bang te zijn dat je kinderen niet genoeg bewegen. Schommels, glijbanen, en klimrekken zorgen ervoor dat de kids meer rennen dan een winkelmedewerker op Black Friday.

Ontwikkeling van motorische vaardigheden

Door te klimmen, glijden en schommelen ontwikkelen kinderen hun grove en fijne motoriek. De fijne en grove motoriek krijgt een boost dankzij al dat klimmen en klauteren. Voor je het weet, doet je kleintje een aapje na en slingert hij van links naar rechts. Buiten spelletjes spelen gaat gewoon vanzelf.

Naar buiten!

Met een speeltoestel buiten in de tuin worden kinderen aangemoedigd om de schermen te verruilen voor zonlicht. En zeg nou zelf, een beetje vitamine D is nooit weg, tenzij het regent natuurlijk. Het hebben van een speeltoestel in de tuin motiveert kinderen om buiten te spelen. Je hoeft ze niet meer naar buiten te sturen, ze gaan gewoon zelf!

Creativiteit en verbeelding

Is het een piratenschip? Een ruimtestation? Een geheime basis? In de wereld van kinderen kan een speeltoestel alles zijn. Je tuin wordt een avonturentuin (en je hoeft er geen entree voor te betalen). Daarnaast stimuleert dit de creativiteit en probleemoplossende vaardigheden van kinderen.

Veilig

Speeltoestellen zijn niet alleen leuk, ze zijn ook een veilige plek dicht bij huis waar kinderen kunnen spelen. Zeker wanneer je een speeltoestel dat aan alle veiligheidseisen voldoet in je tuin zet.

Zelfvertrouwen en loslaten

Elke keer dat een kind een nieuw deel van het speeltoestel verovert, groeit hun zelfvertrouwen. En ook jouw vertrouwen als ouder groeit, waardoor je beter kunt loslaten. En dat geeft je weer de tijd om huishoudelijke taken te blijven doen terwijl kinderen veilig in de tuin spelen. Het maakt het dagelijks leven net even wat gemakkelijker.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article