Zo vermaak je je kleintjes tijdens een lange autorit

vermaak vakantie auto

Is het moment aangebroken dat je voor het eerst met je kleintjes een lange autorit gaat maken deze zomer? Dat is natuurlijk erg spannend; je weet niet hoe ze hierop gaan reageren. Waarschijnlijk heb je al moeite om jezelf de hele reis te vermaken, dus is het logisch dat je je afvraagt hoe je kleintjes het er vanaf zullen brengen. Gebruik dan de tips in dit artikel! 

Voordat je gaat

Zorg, voordat je vertrekt, dat je alle belangrijke zaken geregeld hebt. Als je hier onderweg geen stress over hoeft te hebben kun je je aandacht vol op je kinderen richten. Check bijvoorbeeld of je een goede autoverzekering hebt, voorzie de auto van voldoende benzine en zorg dat je alle belangrijke documenten bij je hebt. Ook is het slim om je auto voor de reis van onderhoud of een keuring te voorzien.

1. Temperatuur in de auto

Om het voor je kleintje(s) zo fijn mogelijk te maken in de auto, is een goede temperatuur erg belangrijk; je kind zal namelijk snel moe en verveeld raken als het te warm is. Gelukkig zijn de meeste auto’s voorzien van airco, maar de zon kan alsnog door de autoramen naar binnen schijnen. Schaf daarom zonneschermen aan die je aan de ramen kunt bevestigen. Je hebt erg leuke varianten voor kinderen, met bijvoorbeeld hun favoriete tekenfilmfiguur erop.

2. Genoeg eten en drinken

Het is belangrijk om genoeg te eten en te drinken in de auto. Daar komt bij dat even wat eten of drinken ook zorgt voor tijdverdrijf bij je kleintjes. Een klein beetje zoetigheid is natuurlijk lekker, maar zorg er ook voor dat je gezonde snacks meeneemt. Neem altijd een plastic tasje mee om het afval in te doen; rommel in de auto zorgt namelijk voor frustraties onderweg. Geef je kinderen niet te veel drinken, want dat zorgt ervoor dat ze vaker naar het toilet moeten.

3. Regelmatig een pauze

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk op je zonnige vakantiebestemming zijn, maar met kids in de auto is het wel verstandig om af en toe een pauze te nemen. Door regelmatig te stoppen op een parkeerplaats of bij een benzinepomp kunnen je kleintjes even hun energie kwijt en hun benen strekken. Je kunt eventueel ook online opzoeken welke parkeerplaatsen speelmogelijkheden hebben voor kinderen.

4. Elektronisch vermaak

Misschien heeft je kind al een eigen telefoon of tablet, maar anders is het misschien verstandig om er één aan te schaffen voor tijdens de autorit. Door ze een spelletje te laten spelen of een film te laten kijken zorg je ervoor dat de tijd een stuk sneller voor ze gaat. Je kunt ook met ze afspreken dat ze om het uur op de tablet mogen, dan hebben ze steeds iets om naar uit te kijken.

5. Neem cadeautjes mee

Wat ook erg goed werkt is om een tasje met kleinigheidjes voor je kinderen mee te nemen. Door ze af en toe iets te geven om ze zoet te houden zullen ze minder snel verveeld raken. Denk dan bijvoorbeeld aan een boekje, kleurplaat, knuffel of ander speeltje. Als je kinds hier even zoet mee zijn heb jij ook even de kans om een goed boek te lezen!


kind vakantie

Afbeelding: Shutterstock / Soloviova Liudmyla

Previous ArticleNext Article