Wat is een gezonde snack na schooltijd? #kleindilemma

Sinds dit schooljaar noemt de school van mijn kinderen zichzelf een ‘gezonde school’. Ik vind dat een prima streven, maar er wordt nu verwacht dat de kinderen vier keer per week fruit meenemen naar school. Ook dat is geen probleem, ik moet er alleen wel voor zorgen dat ik elke dag fruit in huis heb om mee te geven. Mijn kleine dilemma komt na schooltijd. Wanneer mijn kinderen thuiskomen en trek hebben. Voorheen kon ik een bord fruit voorschotelen, maar nu komen mijn kinderen met de opmerking dat ze al fruit op hebben en iets ‘lekkers’ willen. Ik kan heel veel lekkere dingen bedenken, maar eerlijk is eerlijk, gezond zijn ze niet. En nee, ik ben nog steeds geen ‘healthy mama’ waar geen snoep in huis komt, maar steeds bewuster worden we wel. En de vraag is nu, wat is een gezonde snack na schooltijd? 

Nieuwe producten van de Kleine keuken

Ik ontving een pakketje van de Kleine Keuken. De Kleine Keuken staat al bekend om hun babylijn met voedings- en verzorgingsproducten. Deze producten zijn 100% biologisch. Ook zijn de producten van de Kleine Keuken 100% van natuurlijke ingrediënten welke het meest voedzaam zijn. Denk aan volkoren melen, ongeraffineerde suikers en geen toegevoegd zout of palmvet. Daarbij worden de producten ook duurzaam geproduceerd wat resulteert in een superleuke verpakking. In het pakketje wat ik ontving van de Kleine Keuken zaten de nieuwe producten van de kidslijn. 

gezonde snack kleine keuken

ingredienten kleine keuken

  • Chips: Surfers & Teckels
  • Koekjes: Superheldjes & Chocokoeko’s 

Is dit die gezonde snack die ik zoek? Is dit een mooie middenweg om mijn kinderen te geven na schooltijd? Is dit de oplossing voor een #kleindilemma?

Over smaak valt niet te twisten

Ik ga even super eerlijk zijn over wat mijn kinderen van deze snacks vonden. Daar hebben jullie tenslotte het meeste aan. Het feit dat deze producten van de Kleine Keuken een prima keuze zijn, daar hoeven we niet over te discussiëren. Het is sowieso beter dan een bak pepernoten op tafel zetten.

gezonde snack kinderen

Smaken verschillen. Mijn jongste twee zijn meer zoetekauwen en de oudste zal eerder een handje chips pakken. Gelukkig hadden ze keuze uit beide. De superheldjes zijn koekjes gevuld met appel. Nu zijn mijn kinderen nooit echt fan geweest van dit soort koekjes, dus ook deze keer kozen ze liever voor de chocokoekjes. De chocokoekjes werden hartelijk in ontvangst genomen. Aan de Surfers chips zit een pizza smaakje, aangezien mijn oudste haar lievelingseten pizza is, had ik verwacht dat ze deze zou wegkanen. Ik denk dat ze de smaak net iets te sterk vond en haar voorkeur ging naar de Teckels chips met paprika smaak.

En zo kwamen we tot een prima alternatief als gezonde snack na schooltijd. Het kleine dilemma bleek, dankzij de kidslijn van de Kleine Keuken, helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Ook proberen?

Herken je #kleindilemma? En zou je deze producten van de Kleine Keuken ook willen proberen? Ik mag 3 pakketjes weggeven! Laat daarvoor een reactie op social media (Facebook of Instagram) achter.

Meer informatie over de producten vind je op dekleinekeuken.com

gezonde snack

Previous ArticleNext Article