Op vakantie met een kind met lenzen: deze voorbereidingen moet je treffen

De zomervakantie is aangebroken en veel Nederlanders zijn al met hun gezin naar buurlanden, het zonnige zuiden of verre bestemmingen vertrokken. Op vakantie gaan kan echter niet zonder de nodige voorbereidingen te treffen.

Van inpaklijsten tot kofferorganizers, je kan het zo gek niet bedenken of het helpt je met voorbereiden. Niet alleen voor jezelf ben je aan het inpakken, maar ook voor het hele gezin. Nu jouw kind lenzen is gaan dragen, moet je de volgende items niet vergeten in je koffer.

1.      Daglenzen op tijd bestellen voor jouw kind

Nieuwe lenzen bestellen is iets dat je met regelmaat doet om te voorkomen dat jouw kind ineens zonder lenzen komt te zitten. Wie maandlenzen draagt, hoeft minder vaak nieuwe lenzen te bestellen en zal goedkoper uit zijn. Voor de vakantieperiode is het desondanks goed om te overwegen om tijdelijk daglenzen te bestellen in plaats van maandlenzen. Zwemmen met lenzen kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën en viezigheid op de lens terechtkomen, wat schade kan toebrengen aan de ogen. Bovendien kan het schoonmaken van de lenzen op vakantie lastiger zijn, omdat er bijvoorbeeld geen goede plek is om er rustig voor te kunnen zitten of omdat zonnebrand op de lenzen het moeilijk maakt om de lenzen goed schoon te krijgen. Ga je daarom voor de vakantieperiode online daglenzen bestellen? Laat je dan informeren door de opticien en bestel de lenzen tijdig.

2.      Het lenzenploppertje als handig hulpmiddel 

Een onmisbaar maar makkelijk te vergeten item voor het in- en uitdoen van lenzen is het lenzenploppertje. Met het ploppertje kun je immers makkelijk en snel je lenzen in- en uitdoen zonder dat je met je vingers dicht in de buurt van je oog hoeft te komen. Voor kinderen is de lenzenplopper dan ook een handig hulpmiddel om zelfstandig hun lenzen in- en uit te kunnen doen. Vergeet de lenzenplopper dan ook niet in te pakken of koop eventueel een reserve, zodat je er zeker van bent dat je deze meeneemt naar de geplande vakantiebestemming. Dat bespaart je weer een zoektocht naar een speld in een hooiberg!

3.      Voldoende lenzenvloeistof en bewaardoosje

Besluit je om toch te kiezen voor maandlenzen? Dan is het belangrijk dat je ook voldoende lenzenvloeistof inpakt en een lenzendoosje meeneemt. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Overweeg dan om een reisverpakking lenzenvloeistof mee te nemen om ruimte te besparen in je koffer. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden dat je de lenzenvloeistof niet meeneemt in je handbagage als de fles groter dan 100 milliliter is, omdat je grote hoeveelheden vloeistof niet mee mag nemen in het vliegtuig. Verwacht je dat jouw kind in slaap valt tijdens de vliegreis? Kies er dan voor om je kind tijdens het vliegen een bril op te laten zetten, zodat hij of zij niet met rode, droge ogen wakker wordt.


Afbeelding: unsplash.com

Previous ArticleNext Article