Drie tips omtrent de inrichting van de kinderkamer

kinderkamer tips

Het inrichten van de kinderkamer is erg belangrijk. Dit komt omdat je kind in deze kamer zal opgroeien en zich in de kinderkamer op zijn/haar gemak dient te voelen. Toch voelt het als ouder een beetje krom om bakken met geld uit te geven aan de inrichting van de kinderkamer. Dit komt omdat kinderen ontzettend snel van mening veranderen. Iets dat ze bijvoorbeeld op 4-jarige leeftijd prachtig vinden, kunnen ze zomaar op 6-jarige leeftijd verafschuwen. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het inrichten van de kinderkamer. In deze blog geven we je enkele tips hoe je dit zo goed mogelijk kunt doen! 

Muren

Als het gaat om de muren van de kinderkamer kunnen we hier kort over zijn. Een behang muur staat prachtig, maar is wel een riskante keuze. We zouden daarom altijd adviseren om te kiezen voor verf. Als het kind dan na een jaar of 2 helemaal klaar is met de uitstraling van de muur, dan kun je deze zo een andere kleur verf geven. Verf is goedkoper dan behang en is daarnaast voor velen makkelijker aan te brengen. Probeer daarom in het overleg met je kind niet echt een andere optie te bieden dan verf. Hier zul je jezelf op de lange termijn een plezier mee doen.

Verlichting

Het zal een kind niet zo heel veel uitmaken wat voor verlichting er op de kamer hangt. Toch is de verlichting wel belangrijk en hier kun je als ouder dus gemakkelijk een beslissing over maken. Doordat kinderen over het algemeen ook niet bij de verlichting kunnen kun je de verlichting in de kinderkamer naar je eigen voordeel gebruiken. Je kunt dit doen door een duurdere moderne hanglamp in de kinderkamer te hangen. Als je zelf van variatie houdt, dan kun je de lampen in je eigen woonkamer eens in de zoveel tijd wisselen met de lampen in de kinderkamer.Zo kun je de ene week beschikken over zwarte hanglampen en een week later over een totaal andere kleur hanglampen!

Vloer

De vloer in de kinderkamer kan het beste een vloer zijn die zo min mogelijk viezigheid kan vasthouden. Kies daarom altijd voor een vloer van laminaat of PVC. Waar vroeger veel kinderkamers vloerbedekking hadden kwamen ouders er al snel achter dat dit heel moeilijk schoon te krijgen is. Hoe goed je ook oplet met eten en drinken op de kamer, die kleintjes weten het altijd voor elkaar te krijgen om permanente vlekken in de vloerbedekking te krijgen!

Previous ArticleNext Article