Leuke dingen om te doen met je gezin

leuke dingen doen gezin

Qua versoepelingen ziet het er allemaal niet heel positief uit de komende weken. En dat is jammer, want pasen komt eraan, maar ook de meivakantie! Corona gooit wederom behoorlijk roet in het eten. Welke leuke dingen om te doen kunnen we nu weer eens verzinnen? Gaan we nou weer voor een heel weeshuis cupcakes bakken? Moeten we nou weer dat ene spelletje uit de kast pakken, terwijl niemand er zin in heeft? Zal ik nog één poging doen om mijn kinderen te overtuigen dat een stuk wandelen best leuk is? 

Leuke dingen om te doen met je gezin tijdens Corona

Voor iedereen die het even somber inziet, heb ik deze lijst samen gesteld. Een lijst met leuke dingen om te doen met je gezin, ook tijdens Corona.

Buiten leuke dingen doen

Weekendje weg

We kunnen niet naar het buitenland op vakantie en de meivakantie in Nederland is zo goed als volgeboekt, maar we kunnen wel nog steeds een weekendje weg. Wat is leuk om naartoe te gaan? Ik heb er lang over nagedacht en toen kwam ik tot de conclusie dat naast een weekendje naar Safari Resort Beekse Bergen (altijd een goed idee), een verblijf bij Farmcamps het leukste is om te doen met je gezin. De dieren zijn er gewoon, ook tijdens Corona! De boer moet geholpen worden, ook tijdens Corona! En er kan gewoon lekker buiten gespeeld worden, juist tijdens Corona! Ik heb al eerder een uitgebreid blog geschreven over welke Farmcamps leuk is om naartoe te gaan.

Boek hier een weekendje FarmCamps >>

Boek hier een weekendje Safari Resort Beekse Bergen >>

review Safari resort beekse bergen

Doe een activiteit met je gezin

Er zijn zoveel leuke activiteiten die je buiten kunt doen met je gezin, die ook nog eens Coronaproof zijn. Dit zijn de leukste dingen om te huren:

Maak een mountainbike tocht

Heb je de fietstochtjes met je gezin, in je eigen regio wel een beetje gezien? Verken dan een keer een andere regio en nog leuker, huur een mountainbike! Er zijn fantastische mountainbike tochten op de Veluwe of in de duinen die ontzettend leuk zijn om te fietsen met kinderen.

Huur een kickbike step

Wat een een leuke manier is om de duinen of een natuurpark te ontdekken, is met een kickbike step. Een kickbike step is te huur bij verschillende natuur gebieden in Nederland. Denk aan de duinen bij Schoorl, de Veluwse Posbank of in Twente. Kortom, als je even zoekt, dan vind je wel een leuke locatie om met deze bijzondere step en je gezin rond te toeren.

Maak een kanotocht

Nederland is een waterland, maar hoe vaak heb jij en je gezin al gekanood in Nederland? Wij eigenlijk nog nooit en dat terwijl er een heel kanoweb is. Ik zet deze activiteit zeker op onze ‘leuke dingen om te doen’ lijst.

Huur een sloep

En ga varen door de Amsterdamse grachten. Dit is echt een aanrader, zeker nu er een stuk minder toeristen zijn.

Ga suppen

Als het een beetje mooi weer is, kun je tegenwoordig bij iedere plas en sloot een sup huren. Stand-Up-Paddling, oftewel rechtop roeien. Het is leuk en intensief om te doen en de kinderen vinden het ook, maar die liften het liefste met je mee.

Doe de Renzy (tulpen)tour

Dit is echt een aanrader, de Renzy tour! Er zijn verschillende tours die je in een Renault Twizy aflegt. Een superleuk karretje voor twee personen. Vorig jaar deden wij met de kinderen al de familietour in een Renault Twizy en voor komend voorjaar staat de tulpentour gepland.

renzy familietour twizy

Slecht weer? Doe een autospeurtocht

Op autospeurtocht.nl kun je in 8 van de 12 provincies een speurtocht uitzoeken die je met de auto aflegt. Zo is er in Noord Holland bijvoorbeeld de autospeurtocht ‘Kennemerland’ en in Limburg de autospeurtocht ‘Oostelijke Mijnstreek Limburg’. De tocht leidt je langs verschillende bezienswaardigheden. Voor het hele gezin  is er onderweg van alles te beleven en te ontdekken. Je kunt onderweg vragen beantwoorden en zoekfoto’s opsporen. Met de antwoorden kun je een geheime code ontcijferen.

Niet alle leuke dingen hoeven geld te kosten!

Ga speuren naar beschilderde stenen

Misschien ben je er al eens één tegen gekomen, maar door heel Nederland zijn er beschilderde steentjes ‘verstopt’. Hier zit geen speciale organisatie achter, iedereen kan het doen. Je kunt de beschilderde steentjes zelf maken en verstoppen of je gaat juist speuren naar de beschilderde steentjes.

Kleine kinderen? Speeltuintjes-tocht!

Geen zin om de auto te pakken, maar toch naar buiten? Doe dan een speeltuintjes tocht door je eigen wijk. Het zal jullie verbazen hoeveel speeltuintjes er eigenlijk zijn. Leuk om te doen dus!

Blotevoetenpad

Blotevoetenpaden zijn ook overal wel te vinden in Nederland. Het is weer eens een andere manier van wandelen. En het grote voordeel is, de kinderen vinden dit wél een leuke wandeling.

Maak zelf een fotospeurtocht door de wijk

Een andere manier om iedereen naar buiten te krijgen is zelf aan de slag gaan en een fotospeurtocht uitstippelen voor je gezin. Met een mobieltje op zak is dat tegenwoordig helemaal niet zo ingewikkeld.

Ga vissen

Misschien denk je bij deze, ‘maar is dit leuk om te doen??’ Het antwoord is ja! Vissen kan heel rustgevend, ontspannend en wanneer je daadwerkelijk beet hebt, is het ook nog eens ontzettend leuk. Of het een activiteit is voor het hele gezin, dat betwijfel ik. Maar een prima vader op zoon, moeder op dochter uitje is het zeker. En Coronaproof!

Ga op zoek naar street-art

Dit is ook heel leuk om te doen met je gezin; op zoek naar street-art. In heel veel steden is mooie street-art te vinden. De kleurrijke muurschilderingen zijn een genot om te zien en natuurlijk heel leuk om kiekjes van te maken voor om te delen op social media.

street-art

Leer skateboarden

Wel lekker naar buiten, maar dan gewoon in de buurt. Ga iets leren wat je nog niet kan. Skateboarden bijvoorbeeld. En koop dan niet direct de duurste van de duurste, maar ga eerst lekker oefenen en kijk of jij en je gezin een nieuwe hobby gevonden hebben.

Ga vliegeren

Hier moet natuurlijk wel een beetje wind voor staan (tip ga naar het strand) maar ook dit is ontzettend leuk om te doen met elkaar. Vorige winter hadden wij een stevige vlieger aangeschaft en we hebben er nog steeds regelmatig plezier van.

Binnen leuke dingen doen

Wanneer je binnen leuke dingen met je gezin wil doen, ben je aangewezen op thuis. Maar ook hier zijn er genoeg leuke dingen, buiten bakken en spelletjes spelen om, te verzinnen. Omdat je een filmmarathon en een facetime borrel zelf wel verzinnen kunt, slaan we die ideeën een keer over. Maar wat dacht je van de volgende originele ideeën om te doen met je gezin?

Zet een tent op

Als het past, kun je een tentje in de woonkamer opzetten. Als dat niet past, verhuis het idee dan naar de tuin. Wellicht kun je in het voorjaar wel een kacheltje gebruiken, maar een bijzondere en speciale ervaringen voor de kinderen is het zeker.

kamperen in tuin

Family’s got talent

Organiseer een talentenavond met je gezin. Iedereen laat z’n eigen talenten (of meerdere) zien. En natuurlijk mag de jury zijn mening geven over jouw optreden.

Maak een tijdcapsule

Je hebt vast wel ergens een oude schoenendoos liggen. Laat de kinderen de schoenendoos mooi versieren en stop vervolgens herinneringen van dit moment in de doos. Dit kunnen ook briefjes zijn met hoe je je voelt of wat je denkt hoe het leven er over 10 jaar uitziet. Plak vervolgens de doos dicht en berg het ergens ver weg. Leuk voor je gezin over 10 jaar.

Leer goochelen

Wie houdt er niet van goochelen? Leer met elkaar wat eenvoudige goocheltrucs.

Houd een Nerf gevecht

Hier moet je natuurlijk wel een aantal van die Nerf guns in huis hebben. Ik weet zeker dat wij ze in huis hebben, aangezien ik altijd en overal rondslingerende blauwe pijltjes vind. Laten we die dingen dan maar eens gebruiken ook. Maak van je gezin twee teams en schieten maar. Lijkt me best leuk om te doen.

Houd een ja dag

Een ja dag is natuurlijk helemaal hip door de film ‘Yes day’ op Netflix. Echter is er in dit geval één regel: alle leuke dingen moeten binnen zijn…


leuke dingen doen

Previous ArticleNext Article