Spannendste typecursus van het universum

De wereld gaat vooruit met snelle verbeteringen in de nieuwste technologie. Het belang van computervaardigheden is hierdoor hoog. Eén vaardigheid in het bijzonder is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden: blind typen. Blind typen maakt het typen een stuk gemakkelijker. Van jongs af aan moeten kinderen werken op een laptop of computer. Ze maken hun opdrachten digitaal en schrijven op latere leeftijd ook hun verslagen via de laptop. Hierdoor is het belangrijk dat kinderen blind leren typen met een typecursus. Een spannende typecursus maakt het leren typen naast leerzaam ook leuk. Door een spelelement toe te voegen leren kinderen de typevaardigheid nog sneller.

Wat verstaan we onder blind typen? 

Blind typen doe je door met alle vingers te typen, zonder naar het toetsenbord te kijken. Dit is een waardevolle vaardigheid voor zowel kinderen als volwassenen. Het blind typen is belangrijk voor kinderen, omdat ze zo sneller verslagen en schoolopdrachten kunnen afmaken. Met twee vingers typ je ongeveer twintig woorden per minuut (wpm). Dit betekent dat je over een tekst van 600 woorden een half uur doet. Met tien vingers typ je gemiddeld 70 wpm, en heb je 8,5 minuut nodig om dezelfde tekst te typen. Dit bespaart je dus veel tijd. Daarnaast maak je ook een stuk minder typfouten wanneer je een typecursus hebt gevolgd. Deze meet je aanslag per minuut, waardoor je precies weet hoe snel je kunt typen zonder fouten te maken. 

De voordelen van blind typen

Misschien wel het grootste voordeel van blind typen is dat je veel tijd bespaart. Je hoeft niet naar het toetsenbord te kijken terwijl je typt, maar naar de tekst op je beeldscherm. Zo zie je typfoutjes sneller en schrijf je een tekst ook sneller af. Blind typen is ook beter voor je algehele gezondheid. Het voorkomt dat je over je toetsenbord bukt terwijl je zoekt naar de juiste toetsen. In plaats daarvan blijven je ogen gericht op het scherm voor je. Blind typen bevordert een goede houding en voorkomt nek- of rugklachten. Dit begint al bij jonge kinderen doordat zij veel moeten typen op school. Daarnaast is typen vermoeiend voor zowel de hersenen als het lichaam als je het voor langere tijd moet doen. Blind typen vermindert deze mentale en fysieke vermoeidheid omdat je je alleen hoeft te focussen op de tekst. 

Een typecursus helpt een kind voor de rest van zijn leven

Blind typen verbetert de nauwkeurigheid van het typen. Dit komt omdat het kind na een typcursus weet waar alle letters op het toetsenbord zitten. Er zijn dus minder fouten en fouten worden veel sneller gecorrigeerd. Tegenwoordig typen kinderen en volwassenen bijna elke dag. Een kind dat op jonge leeftijd blind leert typen heeft hier dus zijn hele leven profijt van. Eerst bij het schrijven van schoolverslagen, maar later ook bij het doen van zijn werk. Daarnaast leren jonge kinderen sneller blind typen dan volwassenen, doordat hun fijne motoriek nog in ontwikkeling is. Door kinderen op tijd op een typecursus te zetten, zorg je ervoor dat ze later minder problemen ondervinden bij het schrijven van teksten.

Previous ArticleNext Article