Soms ben ik bang

Soms ben ik bang, dan twijfel of schrik ik en hoop ik dat het allemaal goed gaat.

Waar ik bang voor ben is online shoppen! Ja ik beken. Ik twijfel over de maat, de kleur, de combinaties. Past het bij mijn kind, is het nodig, wat is de kwaliteit? En meestal schrik ik van de prijs. Als ik dan eindelijk gekozen heb, komt de volgende stap… betalen. Mijn man doet bij ons thuis de financiën en ik internet bankier dus alsof ik al jaren achter de geraniums zit. Elke keer als ik het doe (zo eens in de 4 maanden) lijkt alles weer nieuw op die site van ideal en onze bank en denk ik hoe was het nou ook al weer. En stiekem word ik daar onzeker van en klap ik de laptop weer dicht en is er dus niets online geshopt.

Telkens als ik het weer ga doen, hoor ik de stemmen van mijn onlineshop-verslaafde-vriendinnen “het is zo makkelijk”, “O heerlijk, ik struin het hele internet af voor dat jurkje”, “zo simpel en als het dan toch niet past stuur ik het gewoon terug”. En de paar keer dat mijn bestelling een feit is geworden viel het mij tegen of was het gewoon fout. Net te klein of niet helemaal de kleur. Dus mijn twijfels zijn niet op niets gebaseerd! En terug sturen vind ik helemaal niet simpel. Door weer en wind op maandagmorgen naar een post nl punt, dat dan nog gesloten blijkt te zijn… Grrr.

Het liefst shop ik met mijn man en twee kids bij ons in het ‘grote overdekte alles van je nodig hebt winkelcentrum’. Van de standaard winkels die je in elke stad vindt tot wat kleinere shopjes, daar slaag ik.
Het ingewikkelde is nut en noodzaak, comfort, kwaliteit, mode, past het bij mijn kind, mogelijke combinaties en budget te combineren. En dit geldt voor online en offline shoppen. Dan denk ik wel eens ‘zal ik een personal shopper inhuren?’.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Oehhhh, dat deden Jess en ik dus he… Personal shoppen …… Pick us! Pick us! Pick us!!