10 redenen om een elektrische fiets te willen

redenen elektrische fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder in ons kikkerlandje. En dat is niet zo gek ook, want uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat een elektrische fiets heel fijn is. Het is alweer ruim zes jaar geleden dat ik mijn auto inruilde voor een elektrische bakfiets. En hoewel mijn kinderen uit de bak gegroeid zijn en ik de bakfiets weer heb omgeruild voor een auto, zit ik er sterk aan te denken om een gewone elektrische fiets aan te schaffen. Om mezelf nader te verklaren, geef ik je de volgende redenen. 

1. Je hoeft niet zo hard te trappen

Je hoeft je niet de schompes te trappen wanneer je op een elektrische fiets fietst. Natuurlijk moet je je beentjes wel blijven bewegen, maar dat steuntje in de rug zorgt er net even voor dat je niet compleet afgepeigerd op je bestemming aankomt.

2. Je wordt niet meer ingehaald door een triomfantelijke grijze kop

Ken je dat, ben je door weer en wind flink aan het trappen, fietst er doodleuk zo’n grijs hoofd voorbij. In eerste instantie denk je nog, hoe dan!? Maar al snel wordt duidelijk dat die grijze triomfantelijke kop geen speedbenen heeft, maar gewoon een elektrische fiets.

3. Die takke takke takke tegenwind!

Oh man, wat heb ik als tiener toch veel zitten vloeken op de fiets. In de polder wonen is leuk, maar niet als je 10 kilometer naar school moet fietsen. Iedere keer als ik nu tegenwind heb, voel ik me weer net als dat tienertje op de fiets. Alleen een elektrische fiets kan dat gevoel wegnemen.

4. Je pakt vaker de fiets

Het is echt waar. In de tijd dat ik een elektrische fiets én een auto tot mijn beschikking had, pakte ik sneller even de fiets. Voor je gevoel ben je toch iets wendbaarder of zo.

5. Je blijft in beweging

Elektrische fietsen helpen je om fit te blijven, zonder dat je er tegenop ziet. Want als ik aan 10 kilometer gewoon fietsen denk, ga ik heel veel excuses bedenken om deze niet te hoeven fietsen. Maar 10 kilometer fietsen op een elektrische fiets, ja hoor! No problemo!

6. Er is altijd parkeerplek

Er is altijd parkeerplek en het is vaak nog gratis ook om je fiets te parkeren. Oké, dit voordeel heb je ook met een gewone fiets, maar niet met een auto.

7. Je bespaart geld met een elektrische fiets

De aanschaf van een elektrische fiets is een flinke hap uit je portemonnee, dat zal ik niet ontkennen. Maar eenmaal in het bezit van een elektrische fiets, zul je heel veel geld besparen.Het onderhouden van een elektrische fiets staat ongeveer gelijk aan het onderhouden van een gewone fiets. Daarbij kun je denken aan de ov-kosten die je bespaart, maar ook aan de benzinekosten. Tel uit je winst!

8. Ook duurzaam zijn wordt steeds populairder

De elektrische fiets wordt steeds populairder, maar ook duurzaam leven. En laat die twee nou heel goed samen gaan. Ten opzichte van het pakken van de auto of de bus, is het pakken van de elektrische fiets veel beter voor het milieu.

9. De elektrische fiets is er voor iedereen

Hoewel je een aantal jaren geleden nog als ouwe taart werd weggezet als je in het bezit was van een elektrische fiets, vandaag de dag is het helemaal zo gek niet meer. Door het grote aanbod van elektrische fietsen, is de elektrische fiets voor iedereen toegankelijk.

10. Je wordt er gewoon blij van

Fietsen zonder dat het al teveel moeite kost, daar word ik gewoon blij van. En eigenlijk is dat voor mij al reden genoeg om een elektrische fiets aan te schaffen.


elektrische fiets kopen

Afbeelding:  Shutterstock / Halfpoint

Previous ArticleNext Article