Rondreis door Portugal? Hier een paar tips!

Portugal rondreis gezin

Er zijn een aantal bestemmingen die ik graag een keer met mijn gezin bezoek. Nou ja, er zijn eigenlijk een heleboel bestemmingen, maar de ene bestemming staat wat hoger op mijn lijstje dan de ander. Portugal is een bestemming die vrij hoog op mijn bestemmingen-lijstje staat. Het liefste zou ik dan met mijn gezin een rondreis door Portugal maken. Portugal is namelijk een land dat zich daar uitstekend voor leent. Het is simpelweg gewoon zonde om er drie weken op één plek te gaan zitten. Omdat het land zoveel moois te bieden heeft, licht ik een aantal plekken in Portugal uit. Plekken die ik zelf bezocht heb óf nog heel graag een keer bezoeken wil tijdens een rondreis. 

Portugal rondreis

Een Portugal rondreis is kant en klaar te boeken. Het fijne aan een fly drive door Portugal is dat alles voor je geregeld is, je vliegt naar Portugal, je huurauto staat klaar en je accommodaties zijn geboekt. Alles wat je nu nog zelf moet doen is de rondreis maken en genieten. Maar door de avonturier in mij en het plezier dat ik aan het uitzoeken van bestemmingen beleef, regel ik het liefste zelf de rondreis. In deze blog deel ik een aantal tips met plekken op het vaste land van Portugal, van Algarve naar Porto. Mooie bestemmingen die ik niet zou overslaan tijdens een rondreis door Portugal.

rondreis portugal kust

Algarve, einde van de wereld

Ondanks dat de Algarve beste wel toeristisch is, is het ook een plek om te verdrinken in je fantasie. Want wanneer je op het puntje van de kaap Sint-Vincent uitkijkt over de gigantische zee, dan voel je je echt even aan het einde van de wereld. Met een levendige fantasie zul je de middeleeuwse vloten van de kolonisten voorbij zien varen. En als je goed zoekt, zul je stranden vinden die je het gevoel geven dat ze nog nooit bezocht zijn. Het mooie van een rondreis, is dat je deze plekken gemakkelijk met je huurauto kunt opzoeken. Naast dat de Algarve prachtige stranden en baaien heeft, is de Algarve ook heel geschikt voor kinderen. Je kunt er leuke watersporten beleven, maar ook voor activiteiten als paardrijden en mountainbiken zijn er volop mogelijkheden.

Alentejo, ballonvaren

Alentejo is een gebied waar ik wel met een sneltreinvaart doorheen gereden ben, maar nog niet echt gezocht heb. Toen ik er destijds doorheen reed, viel me al wel meteen op dat het de moeite waard zou zijn om Alentejo te verkennen. En wat zou een beter moment zijn dan tijdens een rondreis door Portugal met mijn gezin? Wat dan absoluut op het to-do lijstje komt, is een ballonvaart over het gebied. Dit kan niet anders dan magisch zijn.

Sfeer proeven in Lissabon

Lissabon is een stad die mijn hart wel een beetje gestolen heeft. De iconische gele trams zijn al een belevenis op zich. Maar wat ook fantastisch is, is het bewandelen van de nauwe steegjes en het nemen van de verschillende liften. Binnen no time bevind je je ‘bovenop’ één van de zeven heuvels, bijvoorbeeld bij Castelo de São Jorge. Daarnaast heerst er gewoon een hele relaxte sfeer in Lissabon. Niet zo gek ook, want door de gezellige stad in combinatie met zomerse temperaturen, is menig mens vrolijk.  

Sintra of Disneyland?

Wanneer je tijdens de rondreis door Portugal bij Lissabon bent beland, dan moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan het Paleis van Pena. Bovenop de top van een heuvel van de stad Sintra staat dit magische paleis. Het geeft je ongetwijfeld een Disney-gevoel. En dat niet alleen door de drukte van toeristen, maar ook doordat het werkelijk een sprookjesachtig paleis is.

rondreis portugal gezin

Surfen bij de kustlijn van Peniche

Een rondreis door Portugal kun je heel goed combineren met een surfvakantie. Langs de kustlijn van Peniche vind je een surf walhalla. Of je nu een beginner of een gevorderde surfer bent, hier kun je terecht voor ruige golven en genoeg ‘oefenzones’.

Kindvriendelijk centraal Portugal

Centraal Portugal is niet super bekend als vakantie gebied, maar wat ik zo opvallend vond is dat centraal Portugal onwijs kindvriendelijk is.  Zo is er een dinopark te vinden, Dino Parque Lourinhã. Maar ook een park met een middeleeuws dorp en verschillende theatershows, Parque dos Monges. Centraal Portugal leent zich ook heel goed voor activiteiten als klimmen in een klimpark of kanovaren over de Mondego rivier. Zie hier een paar tips betreft de accommodaties in Centraal Portugal

gezin rondreis portugal

Cultuur snuiven in Coimbra

Coimbra, ooit de hoofdstad van Portugal, is één en al cultuur. Zijn prachtige universiteit en geweldig mooie bibliotheek zijn zeker een bezoek waard. En voor kinderen is er in Coimbra het park Portugal dos Pequenitos te vinden. Hier zijn de kenmerkende gebouwen van Portugal in peuterformaat nagebouwd. Een mooie combinatie van cultuur en spelen, perfect voor gezinnen met kinderen tijdens een rondreis door Portugal!

Previous ArticleNext Article