Leuke manieren om geld te verdienen (voor kinderen)

Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen zit, maar mijn kinderen denken dat het geld vanzelf weer aangroeit. Oneindig en lekker snel. De eerste reactie bij iets dat stuk gaat was dan meestal ook, dan kopen we toch een nieuwe? Nou lieve kinderen, dat is niet de manier! Gelukkig leer ik ze langzaam maar zeker dat dat niet zo eenvoudig gaat. Dingen kosten geld en geld moet verdiend worden. 

Nu de vakantie er weer aan komt, willen mijn kinderen weer leuke dingen doen. Logisch, ik wil dat ook. Naast die leuke dingen willen ze vaak ook van alles kopen. Een souvenirtje hier, een snoepje daar. Maar leuke dingen en al die dingen eromheen kosten vaak ook geld. Nu had ik bedacht dat ze inmiddels wel op een leeftijd zijn, waarin ze kunnen bijdragen aan deze leuke dingen. En dan vooral al die crap die ze willen kopen. Ik geef er geen cent meer aan uit, dat mogen ze lekker zelf doen.

Maar ja, dan komen mijn kinderen met de opmerking, ‘maar ik heb geen geld’. Alle verjaardagen zijn al achter de rug en Sinterklaas, daar beginnen we nog niet over. Er is maar één manier en dat is zelf geld verdienen. Door dit goed uit te voeren, creëren we een win-win situatie! Namelijk: de kinderen zijn bezig én ze verdienen geld.

Maar wat zijn nou leuke manieren om geld te verdienen voor kinderen? Hier een paar ideeën.

1. Klusjes in huis

Een super makkelijke manier voor je kind om geld te verdienen, is klusjes in huis doen. Je kunt je kind extra klusjes (naast de dagelijkse klusjes) laten doen voor wat geld. Wat en hoe kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Hier vind je een klusjeslijst met klusjes voor kinderen per leeftijd. Je kunt zelf een beloning aan bepaalde klusjes hangen. Je vindt er meteen een aantal ideeën voor klusjesborden.

2. Begin een autowasstraat

Help je kinderen op weg met een emmer, zeep en wat sponsen en laat ze een autowasstraat beginnen in de straat. Uiteraard laat je ze eerst oefenen op je eigen auto. Wanneer dat goed gaat, kun je ze langs de deuren laten gaan met de vraag om auto’s te wassen tegen een kleine financiële vergoeding.

3. Word glazenwasser

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze folders in de brievenbussen doen met het aanbod om ramen te lappen. Het is een simpele manier om een extra centje te verdienen en een taak die vaak terugkomt. Zeker wanneer je het ramen lappen goed aanpakt.

4. Start een winkeltje op Marktplaats

Wanneer de kinderen iets nieuws willen kopen, laat ze dan eerst iets verkopen. Dit gaat natuurlijk het beste via Marktplaats. Misschien moet je in eerste instantie even een beetje begeleiden bij de communicatie, maar al snel zullen kinderen doorhebben hoe de app werkt. Wederom een win-win, want de kamers van de kinderen worden ook weer eens grondig opgeruimd.

5. Begin een honden uitlaatservice

In de vakantie gaan gezinnen vaak genoeg een dagje weg, of misschien zelfs op vakantie. Laat je kind een foldertje maken met het aanbod om op een huisdier te passen of uit te laten tijdens een dagje weg. Een prima manier voor het kind om wat geld te verdienen én om het verantwoordelijkheidsgevoel te bevorderen.

6. Start een blog

Kan je kind goed schrijven en vindt hij of zij het ook leuk om te schrijven? Start dan samen een website, een blog over een bepaald onderwerp. Het kost vaak wel wat doorzettingsvermogen, maar als de blog in een bepaalde niche valt, valt er vaak ook nog wat mee te verdienen.

Al met al zijn er voor kinderen genoeg leuke manieren om geld te verdienen. Soms vergt het een beetje creativiteit en soms een beetje doorzettingsvermogen. Maar uiteindelijk zal het wel lonen. Misschien niet altijd met heel veel geld, maar je kind is er mooi wel weer mee bezig gehouden. En dat is toch ook wat waard!?


manieren geld verdienen

Afbeelding: Shutterstock / Ronnachai Palas

Previous ArticleNext Article