Film review: Toy Story 4

“Wat was vroeger jouw lievelingsspeelgoed?”, wordt er aan mij gevraagd terwijl ik klaar zit voor de premiere van Toy Story 4. “Uuh, goeie vraag! Ik was eigenlijk vooral een buiten-speel-kind”, was mijn antwoord. Nee, in tegenstelling tot mijn kinderen had ik niet zoveel met speelgoed. Mijn kinderen dus wel, hun halve bed ligt vol met ‘lievelingsknuffeltjes’. Zij kunnen zich dan ook heel goed identificeren met de karakters uit Toy Story en inleven in het speelgoed. Maar goed, om even terug te komen op de film. Toy Story 4 dus… Was dat nou echt nodig? Toy Story 3 was toch een prachtig einde van een trilogie? Waarom moest daar dan uiteindelijk toch nog een vierde film komen? Je leest onze mening in deze film review over Toy Story 4. 

Verhaal in het kort

Woody zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie naar school moet en daar zelf nieuw stuk speelgoed, genaamd ‘Forky’, maakt weet Woody hoe belangrijk Forky voor Bonnie gaat zijn. Dat terwijl Forky zichzelf als afval ziet en dan er ook alles aan doet om in de prullenbak terecht te komen. Woody weet dit te voorkomen, maar belandt ondertussen in een antiekwinkel waar hij Gabby Gabby (een schattige pratende pop uit de jaren vijftig) tegen het lijf loopt. Gabby Gabby haar stemkastje met trekkoord is kapot en deze probeert ze van Woody te jatten, zodat ze weer aantrekkelijk wordt om mee te spelen. Ik zal hier verder niet teveel over verklappen, want dan hoef je niet meer naar de bioscoop voor Toy Story 4. 

Toy Story 4 in de bioscoop

Maar is Toy Story 4 de moeite waard om in de bioscoop te zien? Als je het mijn kinderen vraagt zullen ze volmondig ja roepen. Maar dat doen ze al snel wanneer ze de kans krijgen op een bak popcorn. Zelf zou ik zeggen, wacht een regenachtige dag in de vakantie af en dan is Toy Story 4 een prima film om in de bioscoop te kijken. De film is grappig en heeft weer een paar nieuwe personages om van te houden. 

Vanaf welke leeftijd?

De kijkwijzer zegt dat de film Toy Story 4 geschikt is vanaf 6 jaar. Nu is mijn jongste inmiddels al 7 jaar, dus kan ik daar niet zo goed meer aan meten voor een eerlijke review. Maar er zitten wel wat creepy stukjes in de film, waarbij ik denk dat kleine kinderen daar best wel eens bang van kunnen worden. En dan doel ik vooral op de pratende poppen, in de film de ‘hulpjes’ van schattige Gabby Gabby. Echter denk ik dat vooral volwassenen daar rillingen van krijgen. En bedankt Chucky…

Qua huilgehalte redt de film het niet bij Toy Story 3. Maar kleine kinderen zullen de moraal van het verhaal best een beetje kunnen voelen. Grote kans dat het vooral een goed gevoel oplevert, want de wending van creepy naar ze is eigenlijk best lief, gaat vrij snel.

filmposter toy story 4

Spoiler alert!

Was Toy Story 4 nou nog echt nodig? Ik bedoel, we hadden al afscheid van Andy genomen, wat moest er nog meer gebeuren? Alles wat ik kan zeggen is dat ook Woody een waardig afscheid verdiende…


recensie toy story 4

Previous ArticleNext Article