6 handige zaken om in huis te hebben als je kinderen hebt

nodig voor kinderen

Met kinderen komt een hoop liefde, maar ook een hoop zorg en de verwachting dat je veel voor ze regelt. Daar is niets mis mee natuurlijk, want je wilt het beste voor je kinderen en ze overal mee helpen. Maar je kunt natuurlijk niet altijd aan alles denken. Daarom hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die handig zijn om in huis te hebben als je kinderen hebt. 

Printer

Kinderen moeten geregeld voor school werkstukken maken of spreekbeurten houden. Dan is het wel zo handig als ze hier thuis de printer voor kunnen gebruiken. Sterker nog, het kan erg ingewikkeld zijn voor je zoon of dochter als deze mogelijkheid er thuis níet is. Daarom is het prettig om een printer, bijvoorbeeld een veelzijdige 3-in-1 Brother printer, in huis te hebben. Ook als je er zelf maar weinig gebruik van maakt. Heb je een bedrijf aan huis, dan kan het sowieso geen kwaad om goede laserprinter te hebben in je kantoor. Die mogen je kinderen dan vast op z’n tijd een keertje (onder strikt toezicht!) gebruiken voor hun schooltaken of muziekles. Het is immers ook weer wat veel van het goede om speciaal voor de kinderen een extra printer in huis te halen.

Bandenplakset en reservefiets

Naast natuurlijk skills voor het opvoeden van kinderen, is het ook praktisch als ouder om een halve fietsenmaker te zijn. Veel kinderen maken immers bijna dagelijks gebruik van hun fiets om naar school, sport en andere zaken te komen. Dan kun je erop wachten dat er lekke banden komen die zo snel mogelijk gerepareerd moeten worden. Daarom is het belangrijk om altijd een bandenplakset en een goede fietspomp in huis te hebben. En natuurlijk ook een bak waarin je met behulp van water en luchtbelletjes het lek kunt vinden. Daarnaast is het wel handig om altijd een reservefiets beschikbaar te hebben voor als de reparatie toch wat meer tijd in beslag gaat nemen. Oh, en leer je kinderen zo snel mogelijk om zélf hun banden te plakken.

Fietslampjes

Er kan natuurlijk wel meer kapotgaan aan een fiets dan enkel de banden. Fietsen zonder verlichting is zowel gevaarlijk als strafbaar, dus als jouw kind ’s avonds alleen op pad mag, is het zaak voor jou om voor te zorgen dat hij of zij nooit zonder verlichting op de fiets hoeft te zitten. De makkelijkste oplossing zijn fietslampjes die eenvoudig kunt aanbrengen en verwijderen. Deze kosten weinig, dus een voorraadje aanleggen kan helemaal geen kwaad. Prent je kinderen wel in dat ze de lampjes zelf uit moeten zetten en bij voorkeur bij het buitenshuis parkeren van de fiets de lampjes in de zak moeten steken.

Tosti-ijzer

Een tosti-ijzer is de snelste weg naar een kind die zelf zijn of haar lunch klaarmaakt. Wie houdt er immers niet van een tosti met wat ketchup of curry erbij? Dit apparaat zal gretig aftrek vinden en de vraag wat er nu weer voor de lunch gemaakt moet worden overbodig maken. Natuurlijk moet je de gebruikers wel inprenten dat ze het apparaat na gebruik even goed schoonmaken. Wel zo netjes voor de volgende gebruiker, en het vermindert de kans op onderlinge ruzie bij het kroost.

in huis kinderen

Zwembadje en parasol

Zoals we maar weer gemerkt hebben dit jaar, hebben we in Nederland ieder jaar wel te maken met een hittegolf. Daar word jij niet alleen zelf op den duur chagrijnig van, maar je kinderen zeker ook. Die zijn echter gauw tevreden te stellen als ze lekker kunnen afkoelen in een badje in de achtertuin. Zelfs pubers zetten schaamte van poedelen in een kinderbadje graag overboord voor wat verkoeling. Een praktisch bijbehorend accessoire is een flinke parasol om het geheel in de schaduw mogelijk te maken.

Zonnebrandcrème

In navolging op de vorige tip, raden we ook van harte aan om altijd zonnebrandcrème in huis te hebben. Kinderen brengen doorgaans relatief veel tijd buiten door, en het risico op verbranden in de zon is levensgroot. Als het leed eenmaal geleden is, heeft je kind pijn en dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Zorg daarom altijd voor een voorraad zonnebrandcrème van de juiste sterkte en herinner je kinderen eraan dat je ingesmeerd moeten worden of zich moeten insmeren op warme, zonnige dagen.

Previous ArticleNext Article