5 redenen om je (pre)tiener een mobiel te geven

mobiel kind redenen

Ondanks dat menig ouder niet meer zonder zijn of haar mobiele telefoon zou kunnen, vinden we het moeilijk om onze kinderen een mobiele telefoon te geven. Sommige ouders vinden het klinkklare onzin om hun kind een mobiele telefoon te geven. En andere ouders vinden het wel nuttig, maar toch ook spannend. En ik herken dat gevoel wel een beetje. Alsof je je eigen roodkapje loslaat in het donkere bos, waar altijd wolven op de loer liggen. 

Toch zitten er ook zoveel voordelen aan een telefoon met abonnement voor je (pre)tiener. Om mezelf nader te verklaren heb ik een aantal redenen op een rij gezet, waarom je je (pre)tiener wél een mobiel zou moeten geven.

1. Je kunt altijd contact met ze hebben

Ik weet nog zo goed dat ik zelf als brugpieper drie kwartier naar school moest fietsen en er halverweg een keer achter kwam, dat ik mijn rugtas vergeten was. Hoe ging ik dit nu oplossen? Het allerliefste wilde ik op dat moment mijn moeder bellen voor advies. Maar ja, ik had natuurlijk geen telefoon! Mijn oplossing was om de eerste de beste persoon aan te spreken en vragen of ik bij hem thuis even bellen mocht. Toevallig had die meneer een mobiele telefoon bij zich, wat in die tijd echt niet zo vanzelfsprekend was. Nou ja, eind goed al goed, ik kon mijn moeder even bellen en zij heeft school gebeld dat ik met een gegronde reden te laat zou komen. Moraal van het verhaal, hoe lekker is het om je moeder in nood te kunnen bellen!?

Het is een heel goede reden om je (pre)tiener een mobiele telefoon met abonnement te geven. En dat hoeft echt niet heel duur te zijn, je kunt namelijk heel gemakkelijk een Sim Only samenstellen.

2. Je weet altijd waar ze uithangen

Ik hoef echt niet alles te weten van wat mijn tiener uitspookt en wil haar ook niet om elk wissewasje bellen. Maar hoe lekker is het om met ‘find my phone’, even te checken waar je tiener is? Ik kan daarmee bijvoorbeeld zien of ze al onderweg naar huis is, of juist niet.

3. Het is belangrijk voor hun sociale leven

Nu denk je misschien, die (pre)tiener gaat maar lekker buiten spelen! En terecht, bellen en facetimen moeten ook echt geen fysieke sociale contacten gaan vervangen. Maar tieners hebben zoveel te bespreken, dat ze nooit uitgepraat zijn. Daarbij hebben mijn tiener en (pre)tiener ook vrienden die niet om de hoek wonen. Hoe leuk is het voor hen om zo makkelijk contact met elkaar te hebben!?

Oh ja! En als je dus meerdere gezinsleden een Sim Only abonnement wil geven, kun je een Samen Korting abonnement nemen. Naast de korting is het grote voordeel ook dat je het verbruik in de gaten kunt houden. En geloof me, dat is met (pre)tieners echt nodig!

4. Ze leren er mee omgaan

Of je het nou leuk vindt of niet, we leven nu eenmaal in een wereld met internet, computers en ja, ook mobiele telefoons. Ik ben van mening dat hoe eerder je kind technologie leert gebruiken, hoe beter hij ermee om leert gaan. En dat betekent niet dat je roodkapje in het donkere bos moet loslaten en maar hopen dat het goedkomt. Nee, dat betekent dat je ze moet begeleiden en moet leren hoe ze ermee om moeten gaan.

5. Het is goed voor hun zelfvertrouwen

Wanneer je je kind een mobiele telefoon geeft, doe je ook een beroep op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Het is niet niks om met zo’n apparaat over straat te gaan en dat weten ze! Het feit dat jij het vertrouwen hebt dat het wel goed gaat, zal ze echt een zelfvertrouwen boost geven. Hetzelfde geldt voor de zelfstandigheid. Ze zullen zich op en top zelfstandig voelen, ook al ben jij degene die ze nauwlettend in de gaten houdt.


telefoon kind

Afbeelding: Shutterstock / Kite_rin

Previous ArticleNext Article