Engels bijspijkeren in de vakantie

engels bijles brugklas

Nog even en dan begint de zomervakantie alweer! En zo aan het einde van het schooljaar kunnen we toch wel concluderen dat het een gek jaar was voor de kinderen. Nou ja, niet alleen voor de kinderen, want wij ouders hebben het ook flink moeten verduren. Het is niet voor iedereen weggelegd om zijn of haar kinderen te begeleiden met schoolwerk. En al helemaal niet als je ook je eigen werk moet uitvoeren én het nog een beetje gezellig in huis wilt houden. Zoals ik al eerder schreef, niet iedereen had baat bij het thuisonderwijs en een achterstand is zo opgelopen. Maar gelukkig zijn er ook weer manieren om die achterstand weg te werken. 

Naar de brugklas

Groep 8 is sowieso al een spannend jaar. Je kind behoort nu tot de oudste kinderen van de school, gaat op kamp, doet een eindmusical, het hele jaar staat in het teken van afsluiten. En na de zomervakantie begint een nieuwe fase en zijn het opeens weer de ukkies van de school. Er gaat zoveel veranderen, maar wat we de kinderen vooral moeten meegeven is dat het vooral heel leuk is om naar de middelbare school te gaan. Het is tenslotte al spannend genoeg.

Om relaxter aan een nieuw schooljaar te beginnen, of om een opgelopen achterstand weg te werken, kun je in de zomervakantie je kind een beetje bijspijkeren. Basisschool kinderen lopen vooral een achterstand op met Engels of hebben een kleine woordenschat in het Nederlands. Het platform StudyGo biedt daarin een fijn programma om te oefenen met woordjes. Het werkt namelijk vrij simpel, wanneer je een account aanmaakt, kun je de lesboeken van school vinden en toevoegen aan je account. Vervolgens maak je woordenlijsten, zodat je kind zichzelf kan overhoren. Kort gezegd is StudyGo een overhoorprogramma.

vakantieboek engels bijles

The Next Step vakantieboek

Iets vrijblijvender en toegankelijker is het vakantieboek voor bijna-brugklassers ‘The Next Step’. Omdat het ook wel eens fijn is, zeker in de vakantie, om niet online te zijn. Ideaal tijdens een lange autorit, of gewoon tussendoor op de camping. Dit vakantieboek is bedoeld om het Engels van je bijna-brugklasser bij te spijkeren, maar niet alleen maar door simpelweg woordjes te stampen. Ook leuke weetjes, woordzoekers en codekrakers komen voor in het vakantieboek. Eigenlijk is het vakantieboek vooral voor de fun en dat je tiener zijn of haar Engels er wat mee bijspijkert, is alleen maar mooi meegenomen. Mijn eigen twaalfjarige, die overigens een keer is blijven zitten en daardoor volgend jaar aan groep 8 begint, komt ook een aardig eind in dit vakantieboek. Vooral de puzzels als woordzoekers en kruiswoordpuzzels zijn een prima oefening. En de opdrachtjes die ze echt niet begrijpt, kunnen gewoon overgeslagen worden.

engelse bijles vakantieboek

Conclusie is dat dit vakantieboek naast het oefenen op WRTS een leuke en toegankelijke manier van bijspijkeren is in de vakantie.

Win het vakantieboek  ‘The Next Step’

In samenwerking met WRTS geven we een exemplaar van het vakantieboek ‘The Next Step’ aan één van onze lezers weg. Heb jij een bijna-brugklasser die deze zomer wel wat extra Engelse oefening gebruiken kan, of het gewoon leuk vindt om te oefenen. Reageer dan op ons Facebookbericht of mail een reactie om kans te maken op  het vakantieboek ‘The Next Step’.


vakantieboek engels brugklas
Previous ArticleNext Article