Baat bij thuisonderwijs… Nope!

thuiswerken kind

Dit is het laatste weekje en dan mogen de kinderen weer volledig naar school. Mits er geen gekke veranderingen komen natuurlijk en God laten we dat hopen, want ik ben inmiddels wel klaar met dit thuiswerken van de kinderen waar ik me nooit voor ingeschreven heb. Waar sommige kinderen de afgelopen periode helemaal opgebloeid zijn, zijn de mijne drastisch toe aan nieuwe voeding. En ja ik weet het, het is totaal niet te vergelijken met thuisschool zoals echte thuisonderwijs kinderen en moeders dat doen, want daar is op de achtergrond geen juf of meester op Teams. Ik heb dan ook diepe respect voor deze moeders en kinderen, maar mijn kinderen hebben er geen baat bij en dit is waarom. 

Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij

Doorgaans is dit natuurlijk een ontzettend slap excuus. Maar betreft het begeleiden van het thuis werken van mijn kinderen ligt het grotendeels absoluut aan mij en niet aan hen. Ten eerste, ik heb het geduld niet met het gevolg dat ik liever zelf het antwoord geef voordat mijn kind überhaupt de kans daarvoor krijgt. Ten tweede, ik heb geen zin om mijn kinderen de hele tijd te moeten pushen om aan het werk te gaan en om aan het werk te blijven.

Oké, het ligt toch ook een beetje aan hen

Ik heb geen zin om mijn kinderen continu aan het werk te zetten en aan het werk te houden, maar het feit dat dat überhaupt moet, ligt toch echt aan hen. Ze zijn in die zin gewoon echt niet zelfstandig. Ze vinden het wel best wanneer ze geen moer uitvoeren. En wanneer ik niet controleer of ze hun werk wel gedaan hebben, komen ze er nog onderuit ook! Nou ja, totdat ze op school door de mand vallen en ik als ouder scheef word aangekeken… Want het is toch wel de bedoeling dat we de kinderen thuis begeleiden.

Nee, het normale huiswerk van de kinderen vind ik al een hele opgave om te begeleiden, laat staan het begeleiden van al het schoolwerk. En zo kom ik toch weer op het eerste puntje, het ligt niet aan jou maar aan mij.

Ik ben blij dat de scholen weer beginnen, want hoe graag ik mijn kinderen ook zie, bij dit thuisonderwijs hadden wij allemaal niet echt baat.


Afbeelding: Shutterstock / Veja

Previous ArticleNext Article