Mindfulness voor kinderen met werkbladen en posters

werkbladen mindfulness voor kinderen

Vandaag de dag worden kinderen blootgesteld aan een overvloed aan prikkels en afleidingen. Deze overvloed aan prikkels en afleidingen veroorzaakt stress! Emoties gaan dan alle kanten op en voor je het weet zit je in een negatieve spiraal met je kind.

Zonde, want al die stress is helemaal niet nodig. Je kunt je kind helpen om te gaan met stress, angst en de uitdagingen van het dagelijks leven. Eén van die waardevolle tools is mindfulness. Mindfulness voor kinderen gaat verder dan alleen maar rustig zitten en diep ademhalen. Mindfulness is een benadering om kinderen te helpen hun aandacht te richten, emoties te reguleren en een gevoel van innerlijke rust en veerkracht te ontwikkelen.

mindful posters kind

Belangrijke aspecten van mindfulness

Mindfulness is bewust zijn van het hier en nu. Belangrijke aspecten van mindfulness voor kinderen zijn onder andere aandacht, vriendelijkheid, emotieregulatie en stressvermindering.

Aandacht

Mindfulness leert kinderen om met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Ze leren hun aandacht te richten op wat er op dit moment gebeurt, zoals hun ademhaling en geluiden in de omgeving.

Vriendelijkheid

Mindfulness moedigt kinderen aan om zonder oordeel naar hun ervaringen te kijken en zichzelf en anderen met vriendelijkheid te benaderen. Kinderen leren om gedachten en gevoelens te accepteren zoals ze zijn, zonder te streven naar perfectie of negatief over zichzelf te oordelen. Dankbaarheid is hier ook een groot onderdeel van.

Emoties

Ook helpt mindfulness kinderen om bewust te worden van hun emoties en hoe deze zich in hun lichaam manifesteren. Door deze bewustwording leren kinderen om op een kalme en doordachte manier met hun emoties om te gaan.

Stressvermindering

De oefeningen, zoals ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijn, helpen kinderen om stress en angst te verminderen. Door bewust te worden van hun stressniveaus en het uitvoeren van ontspanningstechnieken, kunnen kinderen beter omgaan met uitdagende situaties.

Positieve affirmatie

Positieve affirmatie is ook een belangrijk onderdeel voor mindfulness voor kinderen. Een positieve affirmatie is een korte, krachtige uitspraak die bedoeld is om positieve gedachten en overtuigingen te versterken. Hoe vaker je iets tegen jezelf zegt, hoe meer je het gaat geloven. Dat werkt natuurlijk twee kanten op. Wanneer je kind gestrest of angstig is, heeft het snel de neiging om zichzelf te overtuigen dat hij het allemaal niet kan. Met positieve affirmaties wordt je kind er juist van overtuigt dat hij het wél kan. Door bewust positieve gedachten te blijven herhalen, zal het zelfvertrouwen van je kind groter en sterker worden en zijn mindset veranderen.

mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen beoefenen

Mindfulness voor kinderen kan op verschillende manieren worden geïntroduceerd en beoefend, zoals door middel van spelletjes, verhalen, creatieve activiteiten en ademhalingstechnieken die zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Het doel van mindfulness is om kinderen praktische hulpmiddelen te geven om op een gezonde en evenwichtige manier te reageren op de ups en downs van het leven. Deze werkbladen en posters zullen helpen om je kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn en veerkracht.

Werkbladen voor mindfulness

Werkbladen zijn een waardevol hulpmiddel bij het oefenen van mindfulness voor kinderen. Wij hebben een mooi pakket gemaakt van posters en werkbladen om onder andere de bewustwording van emoties voor kinderen duidelijk te maken. Op deze werkbladen vind je oefeningen, die variëren van kleurplaten tot positieve affirmaties.

Door de mindful werkbladen en posters te gebruiken, kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier mindfulness integreren in hun dagelijkse routine. Het helpt kinderen om bewuster te worden van hun gevoelens en emoties én het helpt hen veerkrachtiger te worden in het dagelijks leven.

mindfulness voor kinderen
mindfulness voor kinderen

De werkbladen en posters helpen kinderen om op een interactieve en boeiende manier aan de slag te gaan met mindfulness.

mindfull kind werkblad
mindfulness kinderen

Mindful werkbladen en posters printen

Wil je aan de slag gaan met deze werkbladen en posters en samen met je kinderen oefenen om mindful te worden? Deze printables kun je nu voor slechts € 7,50 bij ons kopen. De werkbladen en posters ontvang je als PDF bestanden meteen in je mailbox.

Nog even op een rij, in dit mindfulness printable pakket zitten dus de volgende prints:

 • 4 x A4 met positieve affirmatie kaartjes
 • werkblad ‘ik ben en ik kan’
 • werkblad ‘gevoelens’
 • werkblad ‘cool down regenboog’
 • werkblad ‘calm down ideeën’
 • werkblad ‘ik ben dankbaar voor’
 • werkblad ‘ik word gelukkig van’
 • werkblad ‘gedachten vangen’
 • A4 4x ademhalingsoefeningen
 • Mindset poster (A4 formaat)
 • Emoties poster (A4 formaat)
 • Invloed poster (A4 formaat)
 • 2 x mindfulness kleurplaten
Bedrag € -
Mindfulness voor kinderen
Previous ArticleNext Article