Een badkamer kindvriendelijk inrichten

kindvriendelijk badkamer inrichten

De badkamer is een ruimte waar je veel tijd spendeert. Soms om te genieten van een wel verdiende spa-achtige ontspanningsbehandeling. Soms om je simpelweg even te verstoppen. Maar meestal om jezelf en je gezin te voorzien van persoonlijke hygiëne. Wat je hiervoor nodig hebt, is een badkamer die kindvriendelijk is ingericht, maar ook een ruimte die je als ouder doet ontspannen. 

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je een badkamer kindvriendelijk gaat inrichten. Zo kun je rekening houden met bepaalde accessoires, denk aan leuke wasmanden, opstapjes en krukjes. Maar ook de vaste delen van een badkamer zijn belangrijk om rekening mee te houden wanneer je de badkamer kindvriendelijk wil inrichten.

Opbergruimte in de badkamer

Wanneer je kinderen hebt, zul je weten dat je veel opbergruimte nodig hebt. Het blijft nu niet meer alleen bij een shampoo en een douchegel. Opeens ligt je badkamer vol met badeendjes en andere badaccessoires. Al met al is het snel rommelig in je badkamer en dat helpt dan weer niet echt bij dat ontspanningsmomentje dat je als ouder af en toe nodig hebt. Opbergruimte in de badkamer kun je op verschillende manieren invullen. Zo kun je kiezen voor een badkamermeubel met afsluitbare kastjes. En afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je kiezen voor een breder meubel voor extra opbergruimte.

Een bad, een douche of allebei?

Dit is natuurlijk ook geheel afhankelijk van de ruimte die je hebt. In een kleine badkamer kun je niet een bad en ook nog een aparte douche kwijt. En in sommige badkamers past überhaupt geen bad, dan is de keuze snel gemaakt. Maar is een bad wel een optie, dan is een bad met kleine kinderen zeker aan te raden. Alleen al voor een ontspannen familieritueel om de dag af te sluiten. Ben je zelf een persoon die liever onder de douche staat, dan kun je beter voor alleen een douche kiezen. De kinderen wennen er uiteindelijk wel aan en bovendien zijn er voor kleine kinderen genoeg middelen om toch in bad te kunnen. Een babybadje of een tub past gemakkelijk in een douchecabine.

De badkamertegels

Een kindvriendelijke badkamer betekent niet dat het één grote kleurenkermis hoeft te zijn. Kies voor mooie en rustgevende badkamertegels. Het liefst wel één die goed schoon te maken is, aangezien de badkamer met kinderen iets vaker een poetsbeurt nodig heeft. Waar je ook rekening mee kunt houden is dat je geen ‘scherpe’ tegel kiest. Kinderen kunnen namelijk behoorlijk onhandig zijn en zich snel bezeren. Maar ook een te gladde tegel is niet handig, want dat geeft weer extra uitglij gevaar. Een accessoire zoals een vloermatje is hierin onmisbaar.

Kindvriendelijke afwerking van de badkamer

Een veilige badkamer bereik je natuurlijk niet alleen door de badkamertegels. Ook scherpe hoekjes en uitstekende voorwerpen kun je beter maar vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een ronde wasbak in plaats van een hoekige. En ook een thermostaatkraan is een must voor een veilige en kindvriendelijke badkamer, misschien zelfs de belangrijkste. Hiermee voorkom je namelijk dat je kind plotseling onder een te hete douche komt te staan.


kinderen badkamer

Afbeelding: Shutterstock / Monkey Business Images

Previous ArticleNext Article