Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

badkamer klein

Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het altijd even puzzelen om de ruimte zo functioneel mogelijk in te richten. Toen wij in dit huis kwamen wonen, hebben we dat naar ons inzicht zo goed mogelijk gedaan. We hebben een badkamer van ongeveer twee meter bij twee meter, met daarin alle wensen die we hadden. Een douche, een wc, een wastafel en wat opbergruimte voor badspullen. Toen de kinderen kwamen hebben we de badkamer zo kindvriendelijk mogelijk ingericht. Denk aan de opstapjes en krukjes en natuurlijk een badmat om uitglijden te voorkomen. Inmiddels heeft onze kleine badkamer al heel wat te verduren gehad en kan deze wel weer een opknapbeurt gebruiken. Het inrichten van onze kleine badkamer gaan we doen met behulp van deze tips.

Tip 1. Benut de hoeken

Om zoveel mogelijk ruimte in de kleine badkamer te benutten, kun je overwegen om de wastafel in de hoek te plaatsen. Een zogeheten hoekwastafel. Hierdoor creëer je meer bewegingsvrijheid in de badkamer.

Tip 2. Monteer een wandkraan

Wanneer je een wandkraan zoals deze van Grohe aan de muur monteert, kun je kiezen voor een minder diepe wastafel. Hierdoor komen er weer een aantal vierkante centimeters vrij in de badkamer.

Tip 3. Overweeg een douchegordijn

Als ik heel eerlijk ben, heb ik een beetje een hekel aan douchegordijnen. Ik word gewoon niet zo vrolijk van die wapperende natte lappen. Maar een douchegordijn neemt zeker minder ruimte in beslag dan een grote glazen douchedeur die je vaak naar buiten open moet doen.

Tip 4. Gebruik grote tegels

Grote tegels zorgt voor een ruimtelijk effect. Die kleine mozaïeksteentjes zien er leuk uit, maar het zal de badkamer niet groter doen lijken. Sterker nog, het komt op je af in een kleine badkamer. Plaats daarom zo groot mogelijke tegels tegen de muur.

Tip 5. Een lichte badkamer

Ook een lichte badkamer zal een ruimtelijker effect hebben. Met witte tegels tegen de muur zal de badkamer groter lijken dan wanneer je donkere tegels tegen de muur plaatst. Wat mij heel tof leek, was een betonlook op de muren en een gietvloer in de badkamer, maar bij nader inzien was dit toch niet zo’n goed idee, omdat de grijze uitstraling misschien wel heel stoer is, maar niet echt ruimtelijk.

Tip 6. Plaats de accessoires slim

Denk goed na waar je de accessoires plaatst. Een haakje op de deur voor je badjas, in plaats van op de muur, kan bijvoorbeeld ruimte besparen. En maak een stang boven de douchecabine waar je handdoeken kunt laten drogen.

Tip 7. Horizontale lijnen

Wat je ook kunt doen om een kleine badkamer groter te laten lijken, is om op een speelse manier met lijnen te werken. Creëer horizontale lijn op de wanden door bijvoorbeeld een plank te plaatsen of in je tegelwerk een randje te maken.

Tip 8. Wees niet zuinig met spiegels

En de laatste tip wat je kunt doen om een kleine badkamer een stuk groter te laten lijken, is spiegels in de badkamer plaatsen. Sowieso is een spiegel in de badkamer een must, maar kies in een kleine badkamer voor die grote spiegel. Of zelfs een extra spiegel. De badkamer zal niet daadwerkelijk groter worden, maar dat gevoel krijg je wel.


Afbeelding: Shutterstock / Monkey Business Images

Previous ArticleNext Article