Al 40 jaar opgroeien met Kinderen voor Kinderen

“En ik zeg oeps…”, galmt het uit de speakers terwijl ik nog op één oor lig. Twee kinderstemmetjes die ik uit duizenden herken, proberen ijverig mee te zingen met dit liedje, dat sinds gisteren tot hun ‘favorieten liedjes’ behoort. Gisteren is namelijk een droom van twee meisjes uitgekomen. Correctie, misschien moet ik zeggen van drie meisjes. Want aanwezig zijn bij een grote live show van Kinderen voor Kinderen is toch echt wel een potje genieten! 

Opgroeien met Kinderen voor Kinderen

Mijn kinderen groeien op met het populaire kinderkoor Kinderen voor Kinderen. En wat zij tot voor kort niet wisten is dat hun moeder ook opgegroeid is met Kinderen voor Kinderen. Kinderen voor Kinderen draait namelijk al 40 jaar mee! Ik groeide op met de welbekende songs als ‘Op een onbewoond eiland’ en ‘Waanzinnig gedroomd’, welke ik nog woord voor woord feilloos meezing. Maar ik heb ook uren voor een spiegel met mijn teddybeer gestaan, galmend “teddybeer, teddybeer, ik til je op en ik zet je neer”. En ook de make-up doos van mijn moeder ging eraan. Ja, mijn muzikale kindertijd heb ik grotendeels te danken aan het kinderkoor Kinderen voor Kinderen.

Dromend draaide ik de LP’s van Kinderen voor Kinderen stuk en fantaserend keek ik naar de optredens van de uitverkoren kinderen op de beeldbuis. Zal iemand ooit mijn stem horen uit de speakers? Zal ik ooit te zien zijn daar op zo’n podium? Maar het bleef bij mijn spiegeltje op mijn kamer en mijn ietwat gefrustreerde broer die mijn gegalm door de muren heen moesten aanhoren. Nu zijn het mijn dochters die dromend en fantaserend over Kinderen voor Kinderen door het leven gaan en ik kan daar alleen maar van genieten. Want wat moet je zonder dromen en fantasie?

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show

Dat aanwezig zijn bij Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show een droom was die uitkwam en de fantasie nog meer liet prikkelen mag duidelijk wezen. ‘Reis mee’ was het thema van deze show, wat extra speciaal was omdat we ook terug de tijd in reisden. Terug naar de tijd van Wakker worden met een wijsje in je hoofd, de tijd van die Meidengroep en natuurlijk de tijd van Waanzinnig gedroomd.

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Het was écht een feestje en ik kon nu eindelijk met eigen ogen zien dat het talent op het podium werkelijk sky high is. Het is geen schande om het bij dromen en fantaseren te houden. Bovendien is het voor een moeder keihard genieten om haar eigen kinderen zo te zien meezingen en dansen.

Wanneer is Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show op TV?

Stel je opname maar vast in, Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show is namelijk op 9 november om 19.25 uur bij ZAPP op NPO 3 te zien. Mijn meiden kunnen niet wachten om Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show terug te zien en natuurlijk om zichzelf te spotten in het publiek. 

Foto’s: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.