Baby op komst: zo richt jij de perfecte babykamer in

Babykamer inrichten

Het is een van de leukste klusjes om je huis babyproof te maken: het inrichten van de babykamer. Je wil je kleintje natuurlijk in een perfect gestylede kamer thuis laten komen. Zodat die een fijne plek heeft om te spelen, dromen en waarschijnlijk ook te krijsen. Maar hoe pak je de inrichting aan en waar moet je aan denken? 

Een van de eerste stappen bij het inrichten van de babykamer is het kiezen van een kleurenschema. Tegenwoordig zijn zachte pasteltinten zoals lichtblauw, zachtroze, mintgroen of zachtgeel erg populair. Ze creëren een rustgevende sfeer waarin je kindje heerlijk kan dutten, maar wat veel mensen vergeten is dat fellere kleuren juist belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kindje. Felle kleuren of grote contrasten, zoals zwart-wit, bieden de meeste stimulatie voor je baby. Zorg dus voor kleurrijke accessoires of versieringen in de kamer.  

Kies een stijl

Na het vaststellen van een kleurenschema, is het tijd voor een moodboard. Kies een stijl die bij jou en het huis past. Zoek online of in tijdschriften naar inspiratie. Verzamel foto’s van meubels, kleuren, texturen en materialen die je aanspreken. Zorg ervoor dat je eerst een duidelijk beeld hebt van hoe de kamer eruit moet komen te zien voordat je gaat shoppen. 

De finishing touch

Naast de essentiële meubels, zoals de commode en het bedje, is de aankleding bepalend voor de look van de kamer. Wandplanken of een boekenkast zijn perfect om boekjes, speelgoed en andere benodigdheden op te bergen. 

Accessoires zijn de finishing touch van de babykamer en kunnen echt het verschil maken. Vergeet daarom niet om de kamer persoonlijk te maken. Het mag best duidelijk zijn wie hier slaapt. Een leuke manier om dit te doen is door het geboortekaartje een prominente plek te geven, of hang een speciaal ontworpen geboortebord of -poster aan de muur. Denk verder aan zachte knuffels, kussens, dekens en een vloerkleed om de kamer gezellig en uitnodigend te maken.

inrichten babykamer

Speels en kleurrijk

Een leuke manier om de babykamer op te vrolijken is door gebruik te maken van muurstickers of behang met schattige patronen en afbeeldingen. Denk aan sterren, dieren, bloemen of geometrische vormen. Die geven de kamer een speelse en kleurrijke uitstraling en kunnen je kindje dus stimuleren in zijn ontwikkeling. Vergeet tot slot de verlichting niet. Kies voor dimbare lichten voor een ideale, slaapverwekkende sfeer. Maak het extra knus met een leuk nachtlampje, die zijn er in tal van vormen en maten.  

Het inrichten van de babykamer is een geweldige kans om je creativiteit de vrije loop te laten en een speciale ruimte te creëren voor jullie nieuwe gezinslid. Met de juiste kleuren, meubels, accessoires en verlichting kun je een kamer creëren die niet alleen functioneel is, maar ook gezellig en bovenal heel erg leuk.


Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article