Tips voor budgetvriendelijke en originele cadeaus voor een kinderfeestje

budgetvriendelijke-cadeaus-kinderfeestje

Uitnodigingen voor kinderfeestjes zijn altijd een leuke verrassing voor je kind. Maar als ouder sta je dan voor de uitdaging: wat koop je deze keer als cadeau? Soms heeft de jarige een verlanglijstje, maar dat is helaas niet altijd het geval. Dan moet je zelf iets bedenken. Met een bepaald budget in gedachten en om dan ook nog met iets origineels aan te komen, kan dit best een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, in dit artikel vind je allemaal handige tips voor het vinden van het perfecte cadeau.

Hou het hele jaar aanbiedingen in de gaten

Met kinderverjaardagen die het hele jaar door plaatsvinden, is de kans groot dat je kind regelmatig uitnodigingen ontvangt voor kinderfeestjes. Het is daarom verstandig om alert te zijn op aanbiedingen, zowel in winkels als online shops, die speelgoed en andere items aanbieden die kinderen leuk vinden. Het kan handig zijn om gebruik te maken van deze aanbiedingen en een voorraad cadeautjes thuis aan te leggen. Zo heb je regelmatig bij deal.nl fijne aanbiedingen, zoals een voordelige lego aanbieding in 2024. De meeste kinderen vinden Lego erg leuk en kunnen zich daar uren mee vermaken. Voor de allerkleinsten kies je voor een leuke aanbieding voor Duplo. Het kan zeker op jaarbasis heel wat Euro’s schelen wanneer je kortingsacties in de gaten houdt!

Koop met meerdere ouders een cadeau

Wanneer je te maken hebt met een beperkt budget, is het vaak verleidelijk om met een klein cadeautje aan te komen. Op zich is hier niets mis mee, maar het kan leuker zijn om een groter cadeau te geven waar het kind mogelijk meer aan heeft. Een idee is om samen met andere ouders een cadeau te kopen. Iedereen legt een bepaald bedrag in, waarmee gezamenlijk een mooi cadeau kan worden gekocht.

Geef een doe-cadeau

Natuurlijk hoef je niet per se een fysiek cadeau te geven, een doe-cadeau kan ook ontzettend leuk zijn! Pretparken en dierentuinen zijn vaak behoorlijk prijzig maar bij verschillende supermarkten heb je regelmatig leuke acties waar je voordeling een toegangskaartje kunt kopen, bijvoorbeeld de tweede ticket gratis. Hoe leuk is het om de jarige een dagje mee te nemen, niet alleen leuk voor de jarige maar ook voor je eigen kind is dit super leuk!

Geef een tegoedbon

Tot slot, hoewel het misschien niet het meest originele cadeau is, zal het zeker in de smaak vallen bij oudere kinderen: geef een tegoedbon van bijvoorbeeld een speelgoedwinkel of boekenwinkel. Op deze manier kan de jarige zelf een leuk cadeau uitkiezen, en jij als ouder hoeft minder te stressen over het vinden van het perfecte cadeau. Om de tegoedbon nog specialer te maken, kun je deze leuk inpakken of er een creatieve surprise van maken.

Met deze handige tips gaat het je vast en zeker lukken om de jarige te verrassen met een leuk cadeau, niet alleen leuk voor de jarige maar met deze tips ook leuk voor jouw eigen portemonnee!


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article