7 tips om je kleintje beter te laten slapen

tips beter slapen kind

Als het om kinderen en slapen gaat, kan het soms lijken alsof je een nachtelijke marathon aan het lopen bent, met als eindstreep het kostbare moment waarop ze eindelijk in slaap vallen. Maar vrees niet, je kunt je kind namelijk beter laten slapen en hier zijn zeven gouden tips om dat voor elkaar te krijgen. Voor je het weet is je kleine draakje veranderd in een slaapengeltje.

1. Maak de kamer lekker donker

Laten we beginnen met een klassieker, hang rolluiken op. Deze jongens zijn de helden in het donker. Ze houden niet alleen het licht buiten, maar ook nieuwsgierige buitenaardse wezens die door het raam gluren. Win win! Met rolluiken voor het raam zal je kleintje echt beter én dieper slapen.

2. De juiste temperatuur

Warm, warmer, te warm! Kinderen slapen het beste in een kamer die niet te warm en niet te koud is. Een goede zonwering kan het verschil maken tussen een nacht vol dromen over ijsjes of een nacht vol draaien en woelen. Het is dus zeker een goede tip om je te verdiepen in de rolluiken en zonwering van Zonweringfabriek.

3. Bedtijd ritueel

Kinderen houden van herhaling. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en voorspelbaarheid. Creëer een bedtijd ritueel dat kan bestaan uit voorlezen van bedtijd verhaaltjes, zachtjes zingen of zelfs een klein dansje. Denk aan de “slaapdans”, minder intens dan de regendans, maar met een hoger succespercentage.

4. Nachtlampje

Voor kinderen die ondanks de ‘beschermende rolluiken’ bang zijn in het donker, kan een nachtlampje de reddende engel zijn. Kies voor een zacht, warm licht dat de monsters onder het bed op afstand houdt. Het is alsof je een kleine vuurtoren in de kamer zet, een baken van hoop voor de kleine zeilers op de woelige zee van de nacht.

5. Ontspannende geluidjes

Dit is een goede tip voor kinderen die makkelijker in slaap vallen met het geluid van regen, golven of zelfs een rustgevende melodie. Er zijn talloze apps beschikbaar die deze geluiden nabootsen. Het is net alsof je in de natuur slaapt, maar dan zonder de muggen.

6. Comfortabel beddengoed

Investeer in zacht, ademend beddengoed dat comfortabel is in elk seizoen. Fijn beddengoed dat makkelijk te wassen is, kan wel een dé tip zijn om je kleintje beter te laten slapen. Plus, wie houdt er niet van om zich in een fris, schoon bed te nestelen?

7. Gooi de energie eruit

Zorg ervoor dat je kind gedurende de dag voldoende beweegt. Spelletjes, sporten, dansen, het maakt niet uit, zolang ze maar moe worden. Het is de natuurlijke manier om hun energie te verbranden, zodat ze ’s avonds niet meer rondstuiteren. Dus, de tips zijn: investeer in rolluiken, zonwering en beddengoed, introduceer slaapritueeltjes zoals slaapdansjes, gebruik ontspannende geluidjes en zorg ervoor dat je kind overdag voldoende energie kwijtraakt. Op deze manier zal je kind ’s nachts beter slapen.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article