6 tips voor je baby uitzet in tijden van Corona

uitzet baby

Afbeelding: Shutterstock / New Africa

Corona verstoorde het leven van vele mensen. Mensen verloren hun job of raakten een deel van hun inkomsten kwijt. Wat als je een baby krijgt in tijden van Corona? Hoe stel je je babyuitzet samen? Hoe kan je besparen? Want je wil enkel het beste voor je kindje, maar dat hoeft helemaal niet veel te kosten. We lijsten enkel tips op voor jou en je baby. 

1. Kijk gerust eens naar tweedehandsspullen

Er is absoluut niets mis met tweedehandsspullen. Vaak krijg je als gezin veel spulletjes van vrienden en familie. Maar soms zijn we bang om 2dehands te kopen van anderen. Daar zit nochtans erg veel waarde in. Een tweedehands kinderwagen of autostoel in goede staat kost je wellicht maar de helft van een gloednieuwe. Kijk bij een kinderwagen of de markering ‘EN 1888’ aanwezig is. Dan voldoet die alleszins aan de Europese norm. Kijk verder dat de sluitingen nog goed werken, zodat je kindje veilig vast kan zitten.

2. Durf te kiezen voor wasbare luiers

Wist je dat je met wasbare luiers gemiddeld €450 kan besparen? Het grote ‘nadeel’ aan wasbare luiers, is dat ze aanvankelijk een grote hap uit je budget nemen. Indien je dat kan op dat moment zal je aan het eind van de rit flink besparen. Extra tip: je kan ook een startpakket wasbare luiers op je geboortelijst zetten en dan familie en vrienden laten bijleggen voor dat pakket. Dat kan bijvoorbeeld bij een online geboortelijst platform als Pakske.

3. Gratis kraampakketten

Er zijn héél wat bedrijven en organisaties die gratis kraampakketten aanbieden. Denk maar aan Kruidvat of De Roze Doos. Daarin vind je gratis luiers, tutjes, billendoekjes, speentjes en zoveel meer. Het enige wat je moet doen is deze tijdig aanvragen en afhalen. Waarom bieden ze deze aan? Omdat je zo als ouder in contact komt met hun producten. Zo hebben deze bedrijven de kans dat je levenslang klant wordt. Mooi meegenomen voor jou!

4. Durf raad te vragen aan vrienden en familie

Heb je een zus die al kindjes heeft? Of een goede vriend die ook al een dochtertje heeft? Durf gerust eens om raad vragen. Ouders hebben vaak veel geleerd op korte tijd. Ze hebben geleerd wat werkt en wat niet. Een tip die wij wel eens horen: je hoeft geen dure babyfoon aan te schaffen met gekke snufjes. Koop een basis model waarbij je je kleintje kan horen als die je nodig heeft.

5. Geniet van je tijd samen

Dit kan suf klinken, maar Corona heeft wel iets goed teweeg gebracht: meer tijd om samen te besteden. Veel ouders kunnen thuiswerken of hebben wat meer vakantie. Ga eens lekker wandelen met je kleintje en geniet van de tijd je die samen doorbrengt. Dat hoeft geen miljoenen te kosten.

6. Profiteer van online acties

Door Corona zetten winkels nog meer in op online shoppen. Daar vind je vaak super interessante acties. Denk maar aan de 10-daagse bij Bol.com of de Black Friday periode bij Amazon. Zo kan je vaak aardig besparen op héél wat artikels voor je babyuitzet.


uitzet baby

Previous ArticleNext Article