Speelkamer opofferen… Echt niet!

Wij wonen in een prachtige buurt van Amsterdam in een ruim appartement. Niets te klagen! Nou ja… geen tuin, boven- en onderburen waar je rekening mee moet houden, steile trap, super duur en …

Maar goed, we wonen er fijn. Maar toen de tweede op komst was, kwam toch de vraag. Hoe gaan we dat herbergen? De opties waren: 1) verhuizen, 2) verbouwen en 3) creatief samen slapen.

Financieel is verhuizen niet de gunstigste optie, dus steken we wat verhuizen betreft onze kop in het zand en hopen we dat het perfecte en betaalbare huis vanzelf komt aanwaaien.

Dus de focus ligt op het appartement. Ons appartement heeft 2 grote slaapkamers, eet- en woonkamer en een klein (slaap)kamertje die de vorige bewoners bij de woonkamer hebben getrokken. Hier staat de computer, boekenkast en bergen aan speelgoed. En is sinds kort door onze kleine man als Speelkamer gedoopt. 

Beide mannetjes een eigen slaapkamer geven zou betekenen dat we de Speelkamer moeten opofferen. Goed plan toch?!

Omdat mijn vriend en ik opgegroeid zijn met ieder een eigen slaapkamer, vind ik het namelijk lastig voor te stellen dat het leuk is om de slaapkamer te moeten delen. Nota bene, hebben wij de oudste na 3 weken al op zijn eigen kamer gelegd. Gaf zo veel rust!

Maar dan zie ik hoe de Speelkamer helemaal vol met trein- en racebanen staat. Het TV meubel (ja, in de woonkamer) dient als garage en er staat een lange file van voertuigen naar de keuken. De eettafel is omringt door speelkleden voor de kleinste en wij banen ons al kunstig een weg door het huis. Neeee, de Speelkamer opofferen is geen optie!

Gelukkig slapen de beide heertjes al vier maanden bij elkaar op de kamer en dat gaat verrassend goed! Zelfs met de nachtelijke escapades van de jongste. De oudste heeft dan ook totaal geen moeite gehad met het delen van zijn slaapkamer en lijkt het heel gezellig te vinden met zijn broertje erbij.

Een daarbij komend groot voordeel is dat ze op vakantie al gewend zijn om samen te slapen! Zo fijn!!!

En ja, als ze groter worden? Ik pak een wijntje en slinger Netflix aan… een mooi alternatief voor de kop-in-het-zand methode.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Kinderen kunnen inderdaad prima samen slapen, super gezellig en goed voor hun band met elkaar! Ik miste volgens mij pas rond mijn 12de een eigen kamer. Wij hebben genoeg slaapkamers voor straks twee kinderen maar ze gaan toch samen in een kamer slapen.

    http://www.adventurousmom.me

  2. Bij ons slapen ze ook samen. Omdat wij onze hobbyzolder niet willen opofferen haha! Misschien dat het ooit wel gebeurd hoor, maar wij doen ook aan kop in het zand zolang het goed gaat.