DIY: armbandjes maken van strijkkralen

DIY smelten strijkkralen

Het is vakantie en in de vakantie zijn we regelmatig bezig met knutselen. Soms maken we gewoon een tekening, soms wordt er weer wat gecreëerd voor het Muizenhuis en soms hebben we een projectje op zich. Zo zijn we nu volop sieraden aan het maken. We hebben een zooi oude kettingen uit elkaar gehaald, oude kralen opgezocht en freubelen maar! Maar alsof we nog niet genoeg kralen hadden om sieraden mee te maken, wilde mijn oudste dochter ook graag iets proberen dat ze op TikTok had gezien. Namelijk strijkkralen smelten, om daar vervolgens armbandjes mee te maken.  

strijkkralen smelten

Strijkkralen smelten

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen, maar betreft het smelten van strijkkralen was ik wel iet wat huiverig. Dit kwam vooral doordat ik afgelopen kerst strijkkralen had laten smelten in een cupcake vorm, en vervolgens de gehele vorm in de vuilnisbak kon gooien, omdat de strijkkralen helemaal aan de bodem vast gesmolten zaten. Het laten smelten van strijkkralen in een cakevorm was dus geen succes! Maar in dit geval zouden we de strijkkralen laten smelten op een bakpapiertje. Hier zou dus niet zoveel mis aan kunnen gaan.

Je moet de oven op ongeveer 180 graden zetten. Wanneer deze opgewarmd is, kun je de bakplaat met strijkkralen erin zetten.

De grootste uitdaging is wel om de strijkkralen rechtop op het bakpapier te zetten en vooral te houden. Dit gaat bij het plaatsten van de bakplaat in de oven wel eens mis. Je moet de bakplaat met de strijkkralen dus héél voorzichtig in de oven plaatsen. Wanneer deze eenmaal netje in de over is geplaatst, laat je de strijkkralen drie minuten smelten.

smelten strijkkralen

gesmolten strijkkralen

Vervolgens haal je de bakplaat er weer uit en laat je de gesmolten strijkkralen minstens vijf minuten afkoelen. Daarna kun je ze rijgen om er een armbandje of ketting van te maken.

gesmolten strijkkralen

Armbandjes maken van strijkkralen is super simpel, maar wel met een super leuk en origineel resultaat!

smelten strijkkralen

Previous ArticleNext Article