Nee, ik maak geen grapje… Even voorstellen!

Heeft iemand nog een mededeling?” vraagt een van mijn vriendinnen tijdens een weekend weg.

Ja, ik ben zwanger” roep ik neutraal.

Ja, ik dacht al toen je een alternatief voor Ibiza aandroeg” zei mijn vriendin droog. Dus ik uitleggen dat me dit inderdaad niet handig leek! Maar, enkele minuten later landde het bommetje dan toch en realiseerde mijn vriendinnen dat ik voor een keer GEEN grapje maakte.

Op kantoor duurde het nog wat langer… “Ben je zwanger, dat je appeltaart hebt meegenomen?”, “Ja” antwoordde ik. Pas 4 uur later toen we de taart aansneden dat een andere collega toch bedenkelijk vroeg: “Wat is nu de echte reden voor de appeltaart?”. “Ik ben echt zwanger” probeerde ik nog. Maar het was pas bij het tonen van de echo foto’s dat ook mijn collega’s het begonnen te geloven… een klein beetje dan! 

Dit ongeloof had wellicht te maken met het feit dat ik altijd grote twijfel over kinderen heb gehad. Sterker nog, ik was een tegenstander en zag meer beren op de weg dan vreugde. Ik ben dan ook kei in het uitleggen waarom je geen kinderen zou moeten krijgen.

Maar wat mijn lieve vrienden, familie en collega’s niet wisten is dat als ik er WEL voor zou kiezen, ik liever vroeger dan later deze stap wilde zetten. Niet alleen omdat het wellicht niet lukt, of enige tijd kan duren en het om gezondheidsredenen iets beter is om ‘jong’ te beginnen. Maar vooral omdat ik dan niet meer terug kon krabbelen. Eenmaal kinderen is het toch een stuk lastiger om ze weer in te leveren.

En zo geschieden het dat ik op 28-jarige leeftijd (in onze vriendenkring ‘jong’) zwanger was van de 1ste! Een lief blond mannetje die met zijn 3,5 jaar inmiddels een behoorlijke woordenschat heeft die mij soms sprakeloos laat. Nu zeven maanden geleden van onze 2de flinke bink bevallen die buiten eten alleen maar aan het lachen is!

Ik ben Xandra en woon met mijn 2 mannetjes (het woord ‘zonen’ kan ik nog niet aan) en vriend in Amsterdam! Naast op zoek zijn naar die fantastische baan heb ik tijd over om mijn MAMA ervaringen met jullie te delen.

Ik wens jullie daarmee veel leesplezier toe!

 

Previous ArticleNext Article